Suze van der Ende op het podium.
Suze van der Ende op het podium. AXA Valleirenners

Valleirenner Suze van der Ende pakt zilver op NK jeugd

Wielrennen

VEENENDAAL AXA Valleirenner Suze van der Ende is bij het NK wielrennen voor jeugd knap als tweede geëindigd. Naast Suze deden nog vier jeugdrenners van de AXA Valleirenners mee aan het Nederlands Kampioenschap in Nijverdal en ook zij behaalden mooie resultaten.

De vijf renners kwalificeerden zich voor het NK via een serie kwalificatiewedstrijden, waaronder een wedstrijd die deel uit maakte van het programma rond Veenendaal-Veenendaal.

Suze van der Ende kwam op het NK uit in categorie 4 bij de meisjes en pakte uiteindelijk het zilver na een sprint om de tweede en derde plek.

Ook Carmen van den Boogaart mocht naar het podium, waar de top 5 gehuldigd werd. Zij eindigde als vijfde in categorie 3. Timo Mak eindigde in categorie 3 (bij de jongens) als dertiende.

Voor Marcus Harmsen was er een 28e plek in categorie 6 (van de 78 renners) en Sander Jonker eindigde als 14e in categorie 7 (van de 79 renners),

De 5 jeugdrenners voor het NK
Huldiging Carmen van den Boogaart
Timo Mak.
Suze van der Ende, aangemoedigd door Timo en Marcus
De 5 jeugdrenners voor het NK.
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 1 uur geleden
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 7 uur geleden
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 9 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 13 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 16 uur geleden
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05