Archieffoto
Archieffoto @tedxmedia

VZC speelt leerzame wedstrijd tegen MNC Dordrecht

Waterpolo

VEENENDAAL VZC speelde vanavond tegen het sterke MNC Dordrecht waar het met 7 - 21 van verloor. Het Dordrechtse team is één van de grootste waterpolo verenigingen in Nederland en is volgens coach Marco Kunz één van de ploegen die kans maken op promotie. De doelpunten van VZC kwamen op naam van Niels Veerman (3), Hidde Verschuur (2), Joshua van de Wilt (1) en Daan van Holland (1)

Door Job Boers

Volgens Kunz was het een leerzame wedstrijd voor de ploeg en is er geen reden tot paniek na de grote verliespartij. ,,Van te voren wisten we dat MNC een erg sterke ploeg heeft, zo hebben ze bijvoorbeeld een keeper die twee jaar geleden nog in Oranje speelde. Voor ons was het dan ook belangrijk om zo goed mogelijk voor de dag te komen en te focussen op ons eigen spel’’, aldus Kunz.

VZC had in de eerste twee periodestanden met 0 - 5 en 2 - 10 minder in te brengen en kon geen vuist maken. In de laatste twee periodestanden waarin het 4 - 16 en 7 - 21 werd kwam VZC er iets beter uit en konden ze iets meer offensief spel laten zien. ,,De laatste periodes wisselen zij iets meer door en zijn zij ook iets minder scherp. Ik ben wel tevreden met het feit dat de jongens op tactisch gebied stappen hebben gezet én dat we de vooraf besproken afspraken, ook nakomen. Daarnaast hebben alle wisselspelers mee gespeeld en dat zal later in het seizoen van belang zijn. Al met al waren zij, zoals op voorhand verwacht, op elk vlak beter vandaag maar ik ben content met de positieve aspecten van vandaag’’, geeft de gemotiveerde coach aan.

Volgende week speelt VZC tegen HZC Robben uit Hilversum die vanavond nipt hebben verloren van Haarlem. Kunz kijkt uit naar de wedstrijd. ,,Zij zijn net gepromoveerd en wij maken een interessante ontwikkeling door waardoor het zal gaan om de vorm van de dag. Ik heb in ieder geval vertrouwen in mijn jongens en we willen uiteraard winnen volgende week’’, sluit Kunz af

advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 3 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 5 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 8 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 12 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 14 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 16 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23