Bondscoach Harry van der Meer won overtuigend met zijn Oranje.
Bondscoach Harry van der Meer won overtuigend met zijn Oranje. KNZB/OrangePictures

Nederlandse waterpolomannen starten EK met ruime zege op Duitsland

Waterpolo

VEENENDAAL (ANP) De mannelijke Nederlandse waterpoloërs zijn het EK in Kroatië begonnen met een overtuigende overwinning. De ploeg van de Veenendaalse bondscoach Harry van der Meer versloeg Duitsland in Split met 13-6 (3-1 2-1 4-2 4-2). Jesse Koopman en EK-debutant Kas te Riele maakten beiden drie doelpunten, de andere goals kwamen van Pascal Janssen, Guus van IJperen (beiden twee), Luuk Gielen, Thomas Lucas en Jorn Winkelhorst. Op doel stond Edenaar Eelco Wagenaar.

Oranje overklaste Duitsland op alle fronten en dat uitte zich ook in enkele fraaie doelpunten. Zo tikte Lucas in de derde periode een hoge bal achterwaarts in het doel en verraste Te Riele de Duitse keeper vlak voor tijd met een fraaie boogbal.

Nederland neemt het woensdag op tegen Spanje en treft twee dagen later Roemenië. De vier groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de kwartfinales, de nummers 2 en 3 van iedere poule spelen eerst kruisfinales.

In Split vindt gelijktijdig ook een EK voor vrouwen plaats. De Nederlandse waterpolosters begonnen het toernooi afgelopen weekeinde met ruime overwinningen op Kroatië (22-6) en Hongarije (13-4).

advertentie
advertentie
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 3 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 5 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 17 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 23 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) gisteren
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 18 apr, 10:30