Harry van der Meer (zittend) in actie bij Oranje.
Harry van der Meer (zittend) in actie bij Oranje. Ted Walker

Van der Meer maakt keurkorps voor EK-waterpolo bekend

Waterpolo

VEENENDAAL De selectie van de Veenendaalse bondscoach Harry van der Meer begint maandag aan het EK-waterpolo voor mannen. Op het programma staat dan het duel tegen Duitsland.

Het is voor de waterpolomannen het enige grote toernooi dit jaar en dus een kans om zich te laten zien. Van der Meer maakte vandaag zijn definitieve selectie bekend. Kas te Riele, Tom de Weerd en Flemming Kastrop zijn voor het eerst opgenomen in de selectie voor het EK. De selectie van Van der Meer bestaat uit vijftien spelers, onder wie keepers Eelco Wagenaar en Ted Huijsmans. Per wedstrijd mogen dertien spelers worden gebruikt.

De vier poulewinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de kwartfinales. De nummers 2 en 3 van alle poules spelen eerst nog een tussenronde. In de kruiswedstrijden zijn de poules A-C en B-D aan elkaar gekoppeld. Nederland is poulegenoot van Duitsland, Spanje en Roemenië. 

De volledige selectie van Oranje: Eelco Wagenaar (Polar Bears, keeper), Ted Huijsmans (ZV De Zaan, keeper), Thomas Lucas (ZV De Zaan), Jorn Winkelhorst (Widex GZC Donk), Bilal Gbadamassi (Spandau, Duitsland), Jesse Koopman (Paok Saloniki, Griekenland), Jorn Muller (Het Ravijn), Kjeld Veenhuis (Widex GZC Donk), Kas te Riele (Primorje, Kroatië), Pascal Janssen (ZV De Zaan), Guus van IJperen (Widex GZC Donk), Tom de Weerd (CN Mataro, Spanje), Jesse Nispeling (AZC), Flemming Kastrop (UZSC) en Luuk Gielen (UZSC). De begeleiding bestaat naast Van der Meer uit Branko Mitrovic (assistent-coach), Eric Spithoven (teammanager), Sebastiaan Brands (video-analist) en Floris Hazenberg (fysiotherapeut).

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 5 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 13 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 14 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45