VCV (Archieffoto)
VCV (Archieffoto) @tedxmedia

Trivos doortastender voor smallere selectie VCV-Dames: ‘Ons spelletje was te eenzijdig’

Volleybal

VEENENDAAL De selectie van VCV-dames is wegens een zwangerschap van een de speelsters iets kleiner geworden. Dat betekent dat jonge talenten nu ‘er moeten staan’ aldus trainer Wieger Bouwman. Een hele wedstrijd dragen was tegen Trivos uit Wijchen nog iets te veel gevraagd. VCV verloor zaterdag met 3-1.

door Rick Praamstra

Vooral voor de flanken betekent de nieuwe situatie binnen de selectie een ander dynamiek. Er kan door Bouwman minder gewisseld worden, waardoor er veel druk komt op de jonge spelers. ,,Jonge meiden moeten nu. Het voelt altijd veiliger als je achter meer ervaren speelsters kan verschuilen.”

EENZIJDIG

Bouwman zag dat de passing van zijn ploeg aardig op orde was, maar dat de aanval te stroef verliep. ,,We hadden moeite om de aanval te kunnen afmaken. Ik vond hun blok niet eens heel goed, maar ons spelletje was te eenzijdig, waardoor het voor Trivos makkelijker blokkeren was. We moeten meer variëren waardoor hun blokkeerders voor keuzes komen te staan.”

In de time-outs gaf de coach zijn speelsters wel mee om meer variatie en risico in het spel te leggen om zo de tegenstander onder druk te zetten. De ploeg uit Wijchen bleek echter doortastender, meent Bouwman. ,,Trivos had een goede spelverdeling en ook via afwijkende passing bereikten ze het midden. Voor onze middenblokkeerders werd het dan moeilijker omdat je keuzes moet maken. Trivos speelde snel waardoor we soms te makkelijk een schietschijf werden.”

WAARDEVOL PUNTJE

In bijna elke set kwam Trivos ruim voor, waarna VCV weer naderde. Vervolgens deden de Wijchenaren er nog een schepje bovenop en werd de set alsnog gewonnen. De laatste set won VCV wél, waardoor de Veense volleybalster toch nog een puntje pakten. ,,Een waardevol puntje” volgens Bouwman. ,,Voor de ranglijst en het moraal. We staan nu in de middenmoot en dat is helemaal prima. Elk punt is nu meegenomen.”

Volgende week wacht in eigen huis Kerkemeijer Gemini die op een elfde plek (van de twaalf clubs) staat. Een uitgelezen kans voor de dames van VCV om de volle pond te pakken en zich steviger in de middenmoot te nestelen.

Setstanden: 25-18 25-12 25-21 24-26

advertentie
advertentie
Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 20 minuten geleden
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 2 uur geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 5 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 19 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 28 mrt, 08:30