VCV had aanvallend moeite om door te drukken
VCV had aanvallend moeite om door te drukken @tedxmedia

Strijdvaardige volleybalvrouwen kunnen niet doordrukken: ‘Bij vlagen hebben we goed gespeeld’

Volleybal

VEENENDAAL Na het verlies vorige week tegen Dynamo speelden de volleybalvrouwen van VCV zaterdagmiddag thuis tegen de vrouwen van Volco. In een wedstrijd waar de ploeg van Wieger Bouwman twee gezichten liet zien, werd met 1-3 verloren. Ondanks het verlies staan de ‘Veense’ nog op een keurige vierde plek in de tweede divisie.

Volvo staat iets lager op de ranglijst waardoor coach Wieger Bouwman voorafgaand verwachtte dat de ploeg iets minder druk zou zetten. Niets bleek minder waar en de eerste set ging zeer overtuigend met 9-25 naar de bezoekers. ,,In de eerste set kwamen we serverend flink onder druk te staan; daar hadden we geen goed antwoord op. Ik ben blij dat het de tweede set beter ging en dat we die met 25-20 wonnen’’, aldus de coach zelf 20 jaar bij VCV heeft gevolleybald.

(Tekst gaat onder de foto verder)

VCV had geen goed antwoord op de druk van de tegenstander - @tedxmedia

STERKE COMEBACK

Ondanks dat VCV in de tweede set achter kwam, liet het team zien uit goed hout gesneden te zijn. De vrouwen speelden met veel power, al was het qua stand stuivertje wisselen. Na een 7-7 stand pakte VCV door en kwam de ploeg op een 12-9 voorsprong. Speelster Anne Brouwer zag ook dat het team in de eerste set geen vuist kon maken en was tevreden met de spirit die het team in de tweede set liet zien. ,,De eerste set was niet hoe we normaal voor de dag komen en er zat dan ook een wereld van verschil tussen de eerste twee sets. Helaas lag door de eerste set het initiatief bij de tegenstander en speelde die een stukje vrijer. We speelden in de tweede set wel met meer overtuiging en dat was ook terug te zien in de stand’’, geeft de ervaren Brouwer aan.

Na de goede tweede set waarin de Veenendalers lieten zien over veerkracht te beschikken, verloor de ploeg van Bouwman de derde spannende set met 24-26. Na een 0-2 achterstand kwam de ploeg terug tot 4-4 waarna de dames beloond werden voor het harde werken en op een 13-12 voorsprong kwamen. De set werd alsnog verloren na een spannend einde. ,,We waren in de derde set weer rommelig en speelden niet goed genoeg vanuit de organisatie. Er ging ook veel goed maar het was net niet genoeg om de set te winnen’’, aldus de coach.

NIET KUNNEN DOORDRUKKEN

Terwijl het feestteam Red-Alert voor de sfeer in de zaal zorgde, begon de laatste set waarin een aantal wijzigingen aangebracht werden om nog iets te kunnen forceren. De Veenendalers kwamen op een 5-4 voorsprong waardoor het geloof er was om door te drukken, al kreeg Volco het op de heupen en liep het team snel uit van 11-14 naar 15-21, tot de 19-25 stand die aan het einde van de vierde set op het scorebord stond.

Bouwman zag dat zijn ploeg het lastig had met het spel van de bezoekers, ,,We moesten volle bak tegen ze en we waren soms iets te voorzichtig. We hadden iets meer risico kunnen nemen, al speelde de tegenstander het heel goed uit over de buitenkant, waardoor die dames veel scoorden. We zijn veel bezig geweest met de verdediging en dat ging in fases goed. Er vielen geen gekke ballen en ondanks dat we snel moesten scoren, was het ook van belang dat we geduldig speelden’’, vertelt de clubman, voor wie het zijn tweede jaar als hoofdcoach van de vrouwen is.

VCV viert het maken van een punt- @tedxmedia

Brouwer, die voor het 18e seizoen in dames 1 speelt, kijkt met een realistische blik terug op de wedstrijd. ,,Onze blokkering bij een aanval van de tegenstander stond goed, maar we hadden aanvallend te veel moeite om door te drukken. We hebben bij vlagen goed gespeeld, maar we waren gister niet constant genoeg. We verloren van een team dat het net iets beter op de rit had. Dat is jammer, maar in de volgende wedstrijd staan we er weer’’, zegt ze overtuigend.

KOMENDE PERIODE

De volgende wedstrijd is op 11 maart tegen Trivos, dat twee posities lager op de ranglijst staat met ook twee wedstrijden minder gespeeld. Bouwman is content met de ranglijst positie van zijn eigen team. ,,We staan in de subtop met speelsters waarin een mooie mix te zien is van ervaring en jeugdigheid. Het is een fijne wisselwerking en ik heb veel vertrouwen in het team’’, sluit de coach af.

De ervaren Brouwer vult haar coach nog aan door op te merken dat de jongere meiden op de goede weg zijn. ,,De ‘jonkies’ maken mooie stappen al moeten ze nog groeien om ervoor te zorgen dat ze er straks echt staan. Het is fijn voor de meiden om zich te kunnen optrekken aan de meer ervaren speelsters. Ik sluit me dus aan bij Wieger, het is een mooie mix!’’

Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 5 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 7 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 10 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 14 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 16 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 18 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23