Een smash van Lucas van de Venis.
Een smash van Lucas van de Venis. Fleur Rosier

VCV-mannen richten zich op tegen Vives: ‘Alle spelers hebben hun steentje bijgedragen’

Volleybal

VEENENDAAL Na de kansloze nederlaag van VCV tegen VV Utrecht vorige week gaf coach Hans Mater zijn ploeg huiswerk mee voor de wedstrijd tegen nummer 3 Vives. De Veense volleybalmannen lieten zien geleerd te hebben: thuis werden de IJsselsteiners met 3-1 geklopt.

door Rick Praamstra

In de competitiesport werkt het vaak zo: na een wedstrijd gaat de knop om en vooral bij een nederlaag wordt het vizier al snel weer gericht op het volgend weekend. Zo ook bij de mannen van VCV. Het kansloze verlies tegen Utrecht werd aangegrepen om het tegen Vives beter te doen.

En dat gebeurde dan ook in Sporthal West. De volleyballers uit IJsselstein namen nog een kleine voorsprong, maar daarna nam VCV het heft in handen, meent Mater. ,,Wij kwamen beter in ons spel en konden Vives goed onder druk zetten met de service. De afspraken die gemaakt waren werden goed uitgevoerd door alle spelers. Nikita (Artamonov) maakte met zijn sprongservices belangrijke punten waardoor we wat ruimte kregen. We wonnen verdiend de eerste set.”

(Tekst gaat verder na de foto)

Een aanval van VCV. - Fleur Rosier

GRIP

Ook in de tweede set loopt de service op rolletjes, waardoor de ploeg ook de tijd krijgt om het blok goed neer te zetten. Mater: ,,We pakten blokpunten meer, maar kregen hierdoor ook verdedigend meer grip.” In de derde set maakt VCV wat meer aanvalsfouten en is de passing minder. Na een achterstand komt de ploeg terug tot 23-23, maar uiteindelijk wint Vives de set toch met 24-26.

Het blok liep als een trein in de derde set. - Fleur Rosier

In de vierde set is VCV weer volledig bij de les en loopt het boven de 10 punten weg van Vives. ,,Dit gaf rust en ontspanning”, weet Mater. De laatste set wordt ruim met 25-17 gewonnen. Mater is dan ook te spreken over zijn ploeg. ,,Ik ben erg blij met het vertoonde spel van team, de afspraken werden nagekomen. Alle spelers hebben hun steentje bijgedragen. Een aantal spelers liet zien als ze even een klein dipje hadden, ze er weer bovenop kwamen. We pakken drie belangrijke punten voor deze fase van de competitie.”

VCV viert gewonnen punt. - Fleur Rosier

Robert de Wilde smasht. - Fleur Rosier.

Set-up van VCV. - Fleur Rosier

Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 3 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 22 uur geleden
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02