Archieffoto
Archieffoto @tedxmedia

VCV vrouwen spelen alleraardigst maar verliezen: ‘Aardig spelen is niet voldoende’

Volleybal

VEENENDAAL Na de overwinning vorige week op DeVoKo 2, mochten de volleybalvrouwen van VCV zaterdagmiddag naar Apeldoorn om het op te nemen tegen SV Dynamo. Gezien de stand in de competitie was het een regelrechte kraker. VCV stond vierde met twee punten achterstand op de tegenstander. Het lukte de ploeg van coach Wieger Bouwman niet om onder de hoge druk van de tegenstander uit te spelen. Er werd met 4-0 verloren in het Apeldoornse Omnisport.

Door Job Boers

Gezien het 4-0 verlies lijkt het alsof VCV weinig in te brengen had, maar niets is minder waar. Bouwman noemt het een afstraffing, al speelden de vrouwen alleraardigst, maar maakte het team zichzelf lastig en konden ze net niet doordrukken. De eerste set werd verloren met 25-23. ,,Als je de eerste set wint dan wordt het een andere wedstrijd. We hebben ook nog voor gestaan en het ging gelijk op. We maakten een aantal persoonlijke fouten en stonden niet goed vanuit de organisatie en daar maakte Dynamo goed gebruik van.’’

‘BLEVEN STRIJDEN’

De tweede en derde set werden verloren met 25-13 en 25-20. Bouwman zag zijn ploeg in de tweede set heel snel achterkomen en het team kon het ondanks een aantal wisselingen niet meer omdraaien. In de derde set kon VCV net niet doorpakken. ,,Ook in de derde set konden we nog voor komen maar we kwamen net tekort om door te drukken. We draaiden op drie plekken door waardoor de aanvallers tegen andere blokkeerders kwamen te staan. We bleven strijden maar we deden zowel aanvallend als verdedigend onder voor de tegenstander. In de vierde set (25-21) bleven we strijden om een punt maar het zat er net niet in.’’

STAPPEN ZETTEN

Over de gehele wedstrijd gezien zette Dynamo meer druk en aanvallend werd het voor VCV lastiger om goede keuzes te maken. Het is voor VCV aanvallend gezien dan ook zaak om stappen te zetten. ,,We kwamen er niet door en we hadden soms tien ballen nodig om een punt te scoren. Dat is te veel, we hebben in een aantal fases vrij aardig gespeeld, maar als je met 4-0 klop krijgt, dan is ‘aardig’ spelen niet voldoende.’’

De wedstrijd begon zaterdag om 13.30 uur, waardoor de ploeg een andere voorbereiding had dan bij een avondwedstrijd. Volgende week komen de vrouwen van Volco op bezoek in Veenendaal, de wedstrijd tegen de nummer negen van de competitie begint om 17.00 uur. ,,Ik verwacht en hoop dat we net zo spelen als vorige week tegen DeVoKo. Volvo staat iets lager op de ranglijst waardoor ik iets minder druk vanuit hun verwacht. Het belangrijkste is dat we ons eigen spelletje spelen. Het is altijd leuk om tegen hun te spelen, in de eerste wedstrijd hebben we met 1-3 van ze gewonnen maar toen moesten zij nog in komen en ook zij zijn gegroeid. Het gaat dus een leuke wedstrijd worden’’, sluit Bouwman af.

Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 2 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 7 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 11 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 14 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 15 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 gisteren