VCV-vrouwen (Archieffoto)
VCV-vrouwen (Archieffoto) Rinus van Denderen

VCV-vrouwen neemt met sterke vertoning tegen DeVoKo 2 revanche op zichzelf: ‘Lieten zien dat we de baas zijn’

Volleybal

VEENENDAAL VCV-vrouwen heeft de teleurstelling van de ruime nederlaag vorige week tegen SSS weggespeeld met een sterke overwinning op DeVoKo 2. Zo blijft het team van trainer Wieger Bouwman stabiel in de middenmoot in de tweede divisie.

door Rick Praamstra

Bouwman had zijn team van tevoren geïnstrueerd om fel te starten. ,,Wat we vorige week niet goed deden, was de gretigheid binnen en buiten het veld. We moeten de zaal instappen en laten zien dat we de baas zijn. Dat was nu wel op orde.”

De aanval van VCV ging er vol voor om de blok van DeVoKo het zo lastig mogelijk te maken en zo eenvoudiger te punten te maken. Dat ging anderhalf set goed, zag Bouwman. ,,Daarna werd het iets slordiger en dat neem je dan mee in de derde set.”

GRETIGHEID

De eerste twee sets werden dan ook gewonnen, maar in de derde set wist DeVoKo VCV wél pijn te doen. ,,Ik denk dat het een stukje concentratie in combinatie met de gretigheid was. Het is lastig om dat vier sets achter elkaar te laten zien”, verklaart Bouwman de terugval. ,,We hadden een valse start in de derde set en gaven het initiatief uit handen. Als je ze de ruimte geeft, pakken ze die. We kwamen direct veel punten achter.”

Aan het eind van de derde set lieten de volleybalsters al herstel zien en ze namen dat mee in de vierde set. Bouwman: ,,In de kleedkamer had niemand het gevoel dat we niet zouden winnen en dit zouden laten lopen.” De trainer houdt een goed gevoel over aan de wedstrijd. ,,Alles zou moeten kloppen om hier met 4-0 te winnen. De 3-1 geeft een reëel beeld en is een terechte uitslag.”

Setstanden: 25-18 25-20 20-25 25-21