Een smash van Mart Overdijk.
Een smash van Mart Overdijk. Fleur Rosier

VCV-mannen pakken in eigen huis belangrijke punten tegen Protos: ‘Drie sets lang was er de focus’

Volleybal

VEENENDAAL De VCV-mannen hebben de belangrijke wedstrijd in strijd voor lijfsbehoud in de topdivisie gewonnen van Protos. De ploeg van Hans Mater pakte de volle pond tegen de Utrechtse studentenclub: 3-0.

door Rick Praamstra

VCV kende in de aanloop naar het duel fysiek ongemak: Thomas Rosier ging donderdag door zijn knie en Lucas van de Venis was de hele week ziek. Het team liet zich daar niet door van de wijs brengen en voerde de opdrachten van Mater goed uit. ,,De servicedruk was hoog, de pass hadden we onder controle en we hielden druk op het midden. Protos had moeite met de pass en om aanvallend ballen te scoren. We pakten al snel een ruime voorsprong en konden die vasthouden: 25-17 winst.”

STAFFEL

In de tweede set had Protos iets meer melk in de pap te brokkelen. ,,Protos kreeg iets meer controle over de pass door een wissel. Hun foutenlast bleek ook deze set hoog. We behaalden een 25-19 setwinst waarbij Robbert (de Wilde) twee keer scoorde met een staffel (schijnaanval waarbij blok van de tegenstander omzeild wordt).”

Mater was onder de indruk wat zijn team liet zien. ,,Tycho (Snijders) stond echt een geweldige wedstrijd te spelen en passend was hij erg belangrijk. Nikita (Artamonov) kon Evan (Groenenberg) en Mart (Overdijk) veel aanspelen en heerste op het midden. Wouter (Renger) speelde een goede wedstrijd waarin hij liet zien dat je ook aanvallend kan scoren met slimme ballen. Rik (Meuleman) pakte verdedigend weer zijn ballen mee. Senna (Renting) kwam eind derde set erin voor Mart. Nikita sloeg een beslissend gat met zijn sprongservices.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


Een blok van Mart Overdijk en Wouter Renger. - Fleur Rosier

FOCUS

VCV staat nu op een veilige negende plaats, met drie punten voorsprong op Compaen. De tiende plek betekent een promotie-degradatieduel. Elfde of twaalfde eindigen betekent degradatie uit de topdivisie. Mater was dan ook in zijn nopjes met de 3-0 zege. ,,Ik ben erg tevreden over het uitvoeren van de opdrachten en de focus drie sets lang van het team en de drie belangrijke punten. Daarbij wel zeggend dat Protos niet zijn beste niveau liet zien.”

Setstanden: 25-17 25-19 25-17


 - Fleur Rosier


Blijdschap bij VCV na gewonnen punt. - Fleur Rosier

Afbeelding
Een blok van Mart Overdijk en Wouter Renger.
Blijdschap bij VCV na gewonnen punt.
advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 2 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 6 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 20 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 18 apr, 16:08
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 18 apr, 14:00