Afbeelding
VCV

Van Gent Finaleweken: VCV-jongens strijden in NK-finale

Volleybal

VEENENDAAL VCV Jongens-A gaat morgen (zaterdag) de strijd aan voor het Nederlands Kampioenschap tijdens de finale van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen. De jongens hebben zich hiervoor op 16 april weten te plaatsen tijdens de halve finale. De wedstrijden worden gespeeld in Meijel.

Door de finale te bereiken behoren de VCV-jongens nu al zeker bij de beste acht teams van Nederland. ,,De Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen is het grootste en meest populaire jeugdtoernooi van het land”, legt coach Robert Pleizier uit. ,,Jaarlijks beginnen 450 tot 500 teams aan de strijd om de nationale titel in één van de vier leeftijdscategorieën. Clubs nemen deel met gelegenheidsteams die zo sterk mogelijk worden samengesteld. Er wordt gespeeld tijdens drie ‘toernooidagen’, de voorronde, halve-finales en de finales. Zaterdag 21 mei worden de finales op verschillende locaties in Nederland gespeeld.”

SELECTIE VCV De Veenendaalse volleybalvereniging VCV heeft met diverse leeftijdscategorieën deelgenomen. Jongens-A (16 tot en met 18 jaar) is door naar de finales, de overige teams zijn uitgeschakeld in de halve-finale ronde. Jongens-A bestaat uit de volgende spelers:
Spelverdelers: Rick Noppe, Floyd van Elst
Middens: Niels de Jong, Thom van der Ent, Meinko de Boer, Tom Kroon
Libero: Lars Luchtenburg
Passer-loper: Jelle Doedens, Lucas van de Venis, Noah-Dean Janssen, Micha Noppe
Diagonaal: Tijmen Lurvink, Robbin Bakker
Coaches zijn Wouter van Ark en Robert Pleizier en manager is Jan van de Venis.

PROGRAMMA De poulewedstrijden beginnen om 09.45 uur tegen Orion uit Doetinchem daarna om 13.00 uur tegen PDK uit Huizen en dan om 15.00 uur tegen ZVH uit Zevenhuizen. De kruisfinales worden gespeeld om 16.30 uur en vervolgens zijn de finales om 18.00 uur. De wedstrijden worden gespeeld in Sporthal de Korref (Kurversweg 2, 5768 RS Meijel). 

VOORUITBLIK Coach Robert Pleizier blikt vooruit. ,,We zijn ontzettend trots dat we de finale mogen spelen. De jongens hebben dit zeker verdiend, zij hebben tijdens de coronaperiode binnen de gestelde kaders hard doorgetraind. Helaas kampen we wel met een aantal blessures en wordt er wat meer creativiteit, in opstellingen en tactieken, van ons gevraagd. Ook hier hebben we ons zo goed als mogelijk op voorbereid. We hebben er zin in, we gaan er een mooie dag van maken en er zeker van genieten!”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 1 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41