Afbeelding
Ted Walker

VCV bijt niet door en lijdt pijnlijk verlies met incomplete selectie

Volleybal

VEENENDAAL De volleybalvrouwen van VCV gaven gisteren niet thuis in de uitwedstrijd tegen Gemini. Het Veense team, dat met een groot aantal debutanten speelde, verloor met 4-0:,, Een pijnlijk verlies maar het positieve is dat de jeugd er stond en het goed deed’’, aldus VCV-trainer Wieger Bouwman.

door Siem van Eck

,,We hadden niet per se hoeven te verliezen. Door blessures van Anne Brouwer en Annette Nap en een zwangerschap in het team traden we aan met drie debutanten uit MA1 en DS2. Eva Goud (MA1) deed voor de tweede keer mee en mocht weer starten. Anouk Takken, een middenspeelster die deze week voor het eerst meetrainde en in MA1 speelt maakte ook haar debuut. Tess van Schie (spelverdeler) was ziek dus namen we Iris Vermeulen uit DS2 mee. Zij maakte in de tweede set haar debuut. Sanne Schuurman startte als libero en deed prima haar werk. In de passlijn was er af en toe nog wat onduidelijkheid, maar dat werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter. Ava, die dit seizoen altijd meegaat, maakte ook deze wedstrijd weer haar minuten en deed dat uitstekend. Op midden aantreden met twee jonkies is lastig omdat het tempo hoger ligt en de afstemming iets is wat je op de training vooral erin moet krijgen. Toen Iris erin kwam zag je ook duidelijk dat de lijntjes met de meiden waar zij in het tweede mee speelt al beter was.’’

,,Elke set hebben we wel kansen gehad, maar doorbijten is nooit gelukt. Simpelweg alles of niets spelen vanuit de organisatie wilde niet lukken. Ondanks dat dat de enige opdracht was. Dat zij de eerste set wennen is begrijpelijk. Je staat met meiden in het veld die soms niet eens samen getraind hebben. Tel daar nog wat zenuwen van de debutanten bij op en een lastige start is een feit. Helaas gaven de vaste speelsters van dames 1 lang niet allemaal thuis. Denise Juffer, aanvoerster in plaats van Anne, deed het uitstekend. Zowel als leider in het veld als scorer op de buitenkant. Volgende week hebben we een week rust ingelast om even uit deze sleur te komen en wat leuks te doen met het team’’, eindigt de trainer.

Setstanden: 25-21, 25-16, 25-19, 25-20.

advertentie
advertentie
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 4 uur geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 17 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 19 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 23 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 19 apr, 12:45
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 19 apr, 10:10
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 apr, 08:32