@tedxmedia

VCV breekt door en boekt ruime zege: ‘We hebben het heel goed opgepakt’

Volleybal

VEENENDAAL De volleybalvrouwen van VCV hebben gisteren opnieuw laten zien wie de baas is. In een uitwedstrijd tegen de (oud) nummer drie Longa’59 won het Veenendaalse team met een degelijke 1-3: ,,Zij stonden derde waar wij tweemaal dik van ze hadden gewonnen’’, aldus trainer Wieger Bouwman.

door Siem van Eck

,,Wij hadden al twee keer tegen Longa‘59 gespeeld, een keer in de voorbereiding en de thuiswedstrijd met 4-0 gewonnen. Alleen dan ga je je toch afvragen wat zij als team goed doen. Want waarom staan zij derde? Ik heb de beelden teruggekeken en ze spelen een heel degelijk spelletje en pakken veel punten tegen de tegenstander.’’

,,Ze hadden een sterke servicedruk en dat zorgde dat onze passlijn wat minder was. We kwamen daardoor heel snel achter en we verbruikten erg snel onze twee time-outs. Daarna konden we het nog oppakken en wonnen we de eerste set. In de tweede set gebeurde er iets geks, Denise Juffer ging door haar enkel en zij had behandeling nodig. Officieel krijg je daar drie minuten voor maar de scheidsrechter ging daar niet in mee. We konden ook niet meer wisselen, want we hadden te weinig spelers. Het werd uiteindelijk een onderbreking van vijf minuten, maar die set verloren we uiteindelijk dik. We hebben het daarna heel goed opgepakt, we hadden een goed remmend blok en konden het daardoor direct weer uitspelen. De vierde set speelden we relaxed, dus een mooie winst in een wisselende wedstrijd’’, eindigt de trainer.

Setstanden:19-25, 25-14, 17-25, 19-25 (uitslag:1-3).

Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 9 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02