Afbeelding
@tedxmedia

Panhuisderby is terug: GVVV en DOVO bij elkaar in derde divisie

Voetbal

VEENENDAAL GVVV en DOVO zijn bij elkaar in de derde divisie zaterdag ingedeeld. Dat blijkt uit de indelingen voor het nieuwe seizoen die vrijdag bekend zijn geworden. Daarmee is komend seizoen voor het eerst sinds 2010 de Panhuisderby weer terug op de kalender. 

Naast DOVO en GVVV zijn in de derde divisie zaterdag ook ACV, ASWH, Barendrecht, DVS’33 Ermelo, Excelsior’31, Harkemase Boys, Hoek, Rijnvogels, Sparta Nijkerk, Sportlust’46, Staphorst, Stedoco, Ter Leede, Urk, RKAV Volendam en VVOG ingedeeld. Het programma wordt later bekend gemaakt.

Omdat er met ASWH en GVVV twee zaterdagclubs zijn gedegradeerd vanuit de tweede divisie naar de derde divisie, waren er voor de twee derde divisies meer zaterdagclubs dan zondagclubs. De KNVB heeft daarom besloten zaterdagclub VVSB in de derde divisie zondag in te delen, daardoor kunnen GVVV en DOVO bij elkaar in de competitie ingedeeld worden.

LAATSTE DERBY De laatste officiële competitiewedstrijd tussen GVVV en DOVO werd gespeeld op zaterdag 8 mei 2010 in de hoofdklasse B. Op de blauwe kant van Panhuis streden de ploegen van Frans Koenen en Rob McDonald tegen elkaar. Via Thijs van Tent Beking en Daniël Kops kwam DOVO op 0-2. Na rust deed Simon Brouwer iets terug namens GVVV. In de slotfase was het Rodney Hofman die de 1-3 maakte voor DOVO, vlak voordat hij de overstap naar GVVV zou maken. Met Hofman hebben we ook de enige speler genoemd in de huidige selecties die al eens eerder een Panhuisderby gespeeld heeft.

Bekijk hieronder de beelden uit 2010.


advertentie
advertentie
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 59 minuten geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 3 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 3 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 18 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 28 mrt, 08:30
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00