Teus Nieboer

ZVC wint opnieuw en gaat als koploper de lockdown in

VEENENDAAL De zaalvoetballers van ZVC Veenendaal hebben vrijdag knap met 3-1 gewonnen. In de tweede thuiswedstrijd op rij was LEBO 2 uit Amsterdam de opponent. Maar de nummer vijf van de topklasse was niet opgewassen tegen de Veenendaalse koploper.

Vooraf was al duidelijk dat LEBO een gevaarlijke tegenstander kan zijn. Man of the match Anass Lahnine: ,,De trainer heeft ons bij de bespreking verteld hoe we het moeten doen. Dus we begonnen een beetje aftastend omdat we verwacht hadden dat zij vooruit zouden spelen. Maar dat durfden ze niet. We hebben dus toch al respect afgedwongen.”

ZVC speelde geduldig en wist dat het kansen zou krijgen. ,,We hebben het geduld bewaard en een goede teamprestatie geleverd en goede goals gemaakt.”

In de eerste helft waren er aan beide kanten wat kansen, maar de 0-0 stand bleef op het scorebord staan. De tweede helft begon in een tempo hoger om een beslissing te forceren, maar het bleef loeren op een foutje. Uiteindelijk was een uitverdedigende actie van Anass Lahnine oorzaak voor de 1-0.

De ban leek gebroken. Lang kon ZVC echter niet van de voorsprong genieten: gelijk vanaf de aftrap wist LEBO het gaatje te vinden. Mustafa Kaya had dit keer geen antwoord, terwijl hij daarvoor steeds een vreselijke sta-in-weg geweest was voor LEBO.

De Amsterdammers lieten zich weer zakken in de hoop een punt over te houden aan de wedstrijd. Toch wist ZVC na een aanval over rechts de 2-1 te maken. Weer was Anass Lahnine het eindstation. Net toen LEBO zo’n twee minuten voor tijd de keeper wilde wisselen voor een veldspeler viel de beslissing. Na een uitval scoorde Joost van Dam de 3-1 en was de buit voor de Veenendaalse ploeg binnen.

Coach Hicham Saidi: ,,Een groot compliment aan de jongens. Kansen creëren we wel, maar als wij onrustig gaan spelen, brengen we onszelf in de problemen. Dan gaan we uit positie lopen en maken we het onszelf heel moeilijk. Je ziet in deze wedstrijd dat we in onze taak zijn blijven voetballen. Maar ik ben ook blij met de houding van onze spelers buiten het voetbal. Je ziet dat de jongens ook hun werk om het voetbal heen plannen. Er zijn jongens die iedere week van ver komen. Je komt zo met zes wissels en je ziet de tegenstander al denken. Hier hoeven we geen druk te zetten. Die zullen genoeg adem hebben om de wedstrijd uit te spelen. Daarom is het ook jammer dat het nu een poosje stopt door de coronamaatregelen. Natuurlijk begrijpen we dat. Maar als je, zoals wij, nu in zo’n flow zit wil je gewoon iedere week spelen.”

ZVC gaat door de winst op LEBO als trotse koploper van de topklasse de lockdown in.

Bron: Ted Walker

Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 2 uur geleden
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 4 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 5 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 18 uur geleden
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 19 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 21 uur geleden
Open trainingen bij VAV vallen in de smaak: 'Dit is voor herhaling vatbaar' (video) 21 uur geleden