,,Ik ben blij met waar ik nu sta maar ik ben er nog niet. Dit is een ‘goed’ begin."
,,Ik ben blij met waar ik nu sta maar ik ben er nog niet. Dit is een ‘goed’ begin." Enfusion

Anass Aaras tekent contract bij Enfusion: ‘Ik ben meer dan ready om te vechten tegen de grote jongens’

Vechtsporten

VEENENDAAL Kickbokser Anass Aaras begon op 9-jarige leeftijd met trainen in Veenendaal, het ging zo goed dat hij twee jaar later zich aansloot bij Fighting Talents in Den Bosch waar hij samen met het team veel prijzen heeft gewonnen. Anno 2023 begint een nieuw hoofdstuk voor Aaras, hij heeft namelijk een vierjarig contract getekend bij kickboksorganisatie Enfusion. De gemotiveerde Veenendaal is er trots op. ,,Het is een bevestiging dat ik op de goede weg ben en dat geeft veel voldoening’’, geeft de professionele vechter aan die uitkomt in de -70 klasse.

door Job Boers

De 24-jarige atleet debuteerde op 17-jarige leeftijd, vocht zijn laatste partij in mei en heeft ondertussen 21 pro partijen gevochten. Door de samenwerking is hij verzekerd van vier wedstrijden per jaar. 

RUGTAS VOL ERVARING

,,Het is een mooi contract, als gecontracteerd vechter kan je je vaker bewijzen en mijn einddoel om wereldkampioen te worden komt steeds meer in zicht. Bij Glory en Enfusion zie je een nieuwe lichting vechters en dat biedt kansen. Ja, ik ben al lang bezig in deze wereld en veel jongens van mijn leeftijd debuteren nu pas. Ik heb ondertussen een rugtas met ervaring terwijl er veel dingen veranderd zijn in de sport. Toen ik begon was Glory er nog niet en door dit contract is de stap om voor Glory uit te komen kleiner geworden. Ik ben blij met waar ik nu sta maar ik ben er nog niet. Dit is een ‘goed’ begin’’, vertelt Aaras lachend en strijdbaar.

Ik ben blij met waar ik nu sta maar ik ben er nog niet. Dit is een ‘goed’ begin

TEGENSTANDER BESPELEN

De vechter heeft in de ring een groot combinerend vermogen. De Veenendaler is vrij allround in de combinaties en heeft een mooie techniek waardoor de technische vechter tijdens wedstrijden weet hoe hij zijn tegenstander moet bespelen in zijn voordeel. ,,Ik bepaal het tempo van de wedstrijd. Ik heb al vaak gezien bij mijn eigen wedstrijden dat ik de tegenstander goed onder druk kan zetten en hun gameplan kan ontregelen. Naast een juiste timing is conditie en fitheid erg belangrijk voor me. Ja, dat ik altijd genoeg lucht heb voor vijf rondes spreekt in mijn voordeel’’, legt de vechter uit die met Usama van Fighting Talents zijn gameplan voorbereidt en zijn technische vaardigheden traint.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Anass tekent zijn contract voor Enfusion. - Anass Aaras

STATUS 

Het stempel ‘talent’ is verleden tijd, hij heeft naam gemaakt in de kickboks wereld en de motivatie om een gevestigde en blijvende naam te worden is nadrukkelijk aanwezig. Hij wil geschiedenis schrijven en hij krijgt snel de kans om zich te laten zien. Op 4 maart vecht hij namens Enfusion in Alkmaar tegen de Slowaak Milan Pales. Het is een KO titelgevecht waar 16 vechters aan mee doen. 

Dat Aaras is uitgenodigd zegt ook iets over zijn status. ,,De vechters worden geselecteerd op basis van prestaties, het niveau ligt dus hoog. Ik ben blij dat ik geselecteerd ben, enerzijds is het een bevestiging dat ik lekker bezig ben, maar hier wil je ook graag bij zijn. Ja, ik ben meer dan ready om te vechten tegen de grote jongens. Ik heb een mooie én lange weg afgelegd en ik wacht al heel lang op deze kans. Ik kan mezelf nu op de kaart zetten en dat ga ik ook doen’’, geeft de gemotiveerde vechter aan.

Ja, alles valt op z’n plek momenteel, ik ben een gelukkige man

LEERGIERIG

Hij groeide op in de Dragonder, heeft Fit by Aaras opgericht en traint zelf acht keer per week, afwisselend bij Fighting Talents en bij Hemmers Gym in Breda. ,,Ik heb een goede connectie met de trainers en we hebben de motivatie met het team om nog meer mooie resultaten te behalen. Ik heb veel geleerd, ik blijf leergierig en ik geniet ervan hoe het gaat. Dat is ook belangrijk, plezier hebben in je sport.’’

GOEDE THUISBASIS

Als actief atleet en oprichter van zijn eigen sportschool traint hij elke woensdag in Breda waar hij met ‘the big guys’ op de mat staat. Volgens Aaras groeit hij in zijn sport en is dat niet alleen aan hemzelf en zijn trainingspartners te danken, maar ook aan een ander belangrijk persoon in zijn leven. ,,Ik ben getrouwd en de goede thuisbasis geeft rust. We hebben een hele fijne relatie waarin mijn vrouw altijd voor me klaar staat. Het is druk met mijn sport waardoor tot rust komen en afleiding erg belangrijk is. We gaan er regelmatig samen even tussenuit, maar ik geniet er juist ook van om lekker samen thuis te zijn. Ja, alles valt op z’n plek momenteel, ik ben een gelukkige man’’, sluit de positieve Veenendaler af.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 12 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 19 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 21 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45