Quinty Klein Gotink samen met trainer Marcel Verhaar
Quinty Klein Gotink samen met trainer Marcel Verhaar USMF

Sportgala Veenendaal: Quinty Klein Gotink vulde haar prijzenkast met een wereldtitel

Vechtsporten

VEENENDAAL Quinty Klein Gotink vecht al vele jaren als kickbokser haar wedstrijden. De prijzenkast puilt uit. Dit jaar is Quinty wereldkampioen Muaythai geworden. 

Muaythai is een Thaise vorm van kickboksen. De  International Federation of Muaythai Associations (IFMA, aangesloten bij IOC) organiseert elk jaar wereldkampioenschappen in Thailand. Dat is het grootste Muaythaitoernooi ter wereld. Dit toernooi is ook een selectie voor de World Games. 

Klein Gotink zit door haar gewicht in de sterkste poule van haar leeftijd. Haar eerste plek in de klasse 14-15 jaar tot 60 kilogram werd bovendien gehonoreerd met de Outstanding Youth Female Award. Deze award wordt gegeven aan atleten die boven andere uitsteken door gedrag, passie en prestaties. 

In augustus was de Veenendaalse Muaythai-vechter terug in Thailand voor een trainingskamp en wedstrijden. Ze vocht daar een professionele partij tegen een 25-jarige wereldkampioene. Het duel was rechtstreeks op televisie. Klein Gotink vocht prima en liet zien dat zij zich met de beste ter wereld kan en mag meten. Weliswaar verloor de Veenendaalse op punten, maar deze wedstrijd wordt beschouwd als een van haar beste prestaties in Thailand.

Tijdens dat gevecht in Thailand heeft ze door een elleboogstoot een blessure opgelopen. Hierdoor was ze enkele weken uit de running. Trainer Marcel Verhaar houdt de belasting nauwlettend in de gaten, zodat ze zichzelf niet voorbijloopt. Naast het trainen van vechtsporten wordt er ook gewerkt aan haar kracht en snelheid. Ondertussen bereidt Quinty zich voor op haar eindexamen havo.

Het belangrijkste doel in 2023 is dat Quinty Klein Gotink zich via een wereldkampioenschap bij de IFMA plaatst voor de World Games in Chengdu (China) 2025.

Zaterdag 7 januari 2023 wordt het Sportgala Veenendaal gehouden. Tijdens een avondvullend programma in De Basiliek wordt bekend welke sporters, ploegen en trainers er met de prijzen vandoor gaan. Op deze website en in De Rijnpost presenteren Sportservice Veenendaal en RegiosportVeenendaal.nl de komende dagen alle genomineerden.

advertentie
advertentie
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 1 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 6 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 16 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 22 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) gisteren
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 18 apr, 10:30