Ayoub Bourass (tweede van links) wordt geflankeerd door zijn staf met links Anass Aaras, Said Akachar en Geronimo de Groot.
Ayoub Bourass (tweede van links) wordt geflankeerd door zijn staf met links Anass Aaras, Said Akachar en Geronimo de Groot. Souhail Tagmount

Veenendaler Anass Aaras ziet pupil Nederlands kampioen worden: ‘Hij gaat een topper worden’

Vechtsporten

VEENENDAAL Ayoub Bourass, pupil van Veenendaler Anass Aaras, is zaterdag Nederlands kampioen kickboksen in de klasse tot 76 kilogram geworden. In Amsterdam was hij op punten te sterk voor zijn tegenstander. De 18-jarige kickbokser uit Barneveld is vooral trots. ,,Een lekker gevoel natuurlijk.” En dat is voor Aaras niet anders: ,,Hij gaat een topper worden binnen Enfusion.”

Veenendaler Aaras zorgt samen met Said Akachar en Geronimo de Groot van Fight team Amersfoort voor de begeleiding van Bourass. ,,Zo traint hij een aantal dagen in de week Amersfoort en ook een aantal dagen bij Fit By Aaras in de wedstrijdgroep waar wij verschillende opkomende en professionele vechters hebben”, vertelt Aaras. 

PROGRESSIE En dat legt de jonge kickbokser geen windeieren. ,,Met deze samenwerking zien wij dat er een enorme progressie in Ayoub zijn fysieke en mentale ontwikkelingen”, vervolgt Aaras. ,,We zijn enorm trots op Ayoub. Als kleine jongen trok hij zich al aan mij op en nam ik hem regelmatig mee naar mijn trainingen. Nu werkt hij zelf al jaren hard om te top te bereiken, hij belooft een topper te worden binnen Enfusion.”

Bourass kwam zaterdag in Amsterdam uit voor een grote bond, zo zegt hij, Enfusion. ,,Het was een losse wedstrijd voor deze nationale titel en tegelijk de grootste wedstrijd van het jaar. Ik kan dus zeggen dat ik afgelopen weekend mijn mooiste titel van 2022 heb behaald, een lekker gevoel natuurlijk.” 

VREEMD De wedstrijd zelf ging goed tegen Bilal Hamdoud, de voorbereiding op de dag zelf verliep op zijn zachtst gezegd wat vreemd. ,,Ja man, de communicatie was niet top, zo eerlijk moet en wil ik wel zijn. Ik kwam er in de middag aan met het idee om daar in de avond te gaan vechten. Maar toen ik aankwam in de sporthal, bleek dat ik maar tien minuten had om me om te kleden en dat ik direct moest knokken.” De Barnevelder bleek de knop echter al gauw om te kunnen zetten. ,,Dat was lastig maar ook gewoon een plicht voor me. Ik zette de boel om en mijn vechtershart kwam al gauw naar boven.” 

Alhoewel de jonge kickbokser dit jaar al meerdere titels binnensleepte, overheerst de schoonheid van de nationale titel. Ook al was dit niet op knock-out. ,,Dat doe je natuurlijk het liefst, maar op punten winnen heeft ook wel wat hoor. Ik antwoordde zijn ‘kicks’ met nóg meer ‘kicks’ en dat leverde gelukkig de winst op.”

Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 1 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 1 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 16 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 23 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 28 mrt, 08:30
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02