Miranda Bos is gemotiveerd.
Miranda Bos is gemotiveerd. Martin de Ruiter

Miranda Bos is klaar voor haar vierde bokswedstrijd: ‘Het smaakt naar meer’

Vechtsporten

VEENENDAAL Aanstaande zaterdag verandert het Alphense Theater Castellum in een heuse boksring. Dan vindt namelijk het boksgala plaats waar Veenendaalse Miranda Bos haar vierde bokswedstrijd vecht. Miranda is er klaar voor na een mooie aanloopperiode. ,,In april heb ik mijn eerste bokswedstrijd gehad en dat smaakte naar meer. Hierdoor heb ik vervolgens nog twee wedstrijden gebokst en ja, het is erg motiverend om te zien dat ik progressie boek. Dat maakt het extra leuk’’, aldus de Veenendaalse die bij La Vita werkt en bij Boksinstituut Veenendaal bokst.

Door Job Boers

Twee jaar geleden ontstond het plan om het boksen met een heus gala in Alphen aan de Rijn onder de aandacht te brengen. Helaas stak corona daar een stokje voor. Alles werd on hold gezet. Maar van uitstel kwam geen afstel. Organisator Jillis van de Heuvel van boxingclub Alphen aan de Rijn heeft in samenwerking met de stichting Ben Bril Memorial – bekend van een jaarlijkse traditie in Carré – weer de handschoen opgepakt. Boxingclub Alphen aan de Rijn heeft woord gehouden en zet een uniek evenement neer. Er zullen zowel profs als amateurs in de ring verschijnen met als motto: alléén de overwinning telt. 

Miranda is relatief nieuw in de bokswereld maar volgens de fanatieke sportster geeft dat juist extra motivatie. ,,Ik heb nog geen jarenlange ervaring maar ik train iedere dag en ik vind het leuk om te sparren. Tijdens het sparren merk ik dat ik aanleg heb voor de vechtsport en dat is naast het plezier, heel erg belangrijk voor mij om deel te nemen. Ik ben er klaar voor en morgen ga ik laten zien wat ik in mijn mars heb’’, sluit Miranda af die na deze wedstrijd waarschijnlijk op het Noord Nederlandse Kampioenschap bokst.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 5 minuten geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 21 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41