Victor Goené, foto uit archief.
Victor Goené, foto uit archief. Sofieke van Bilsen

Van Gent Finaleweken: Victor Goené 41e bij Europacup in Olsztyn: ‘Niet tevreden, maar meer zat er niet in’

Triatlon

VEENENDAAL Triatleet Victor Goené is bij de Europacup in het Poolse Olsztyn 41e geworden. De Veenendaler had in de wedstrijd nogal wat tegenslagen en is dan ook niet tevreden met zijn uitslag. ,,Maar meer zat er niet in.”

,,Op het ponton voor de start had ik besloten om de zijkant op te zoeken om zo uit het gedrang te blijven en bij de snelle zwemmers gelijk de voeten te pakken. Dit lukte vijf seconden, toen besloot een atleet om over mij heen te zwemmen naar de buitenkant. Hierdoor was ik gelijk de voeten kwijt en moest ik proberen weer aansluiting te vinden.” 

LASTIG ZWEMMEN

,,Bij de eerste boei was het flink dringen, maar daar heb ik wat plaatsen gewonnen. Vervolgens richting de tweede paar boeien weer wat opgeschoven. Bij die boeien aangekomen was het weer dringen en werd ik ook gepakt. Gelukkig niet veel verloren, maar ik raakte wel flink uit mijn ritme. Laatste stuk terug zwemmen had ik veel last van atleten die op mijn benen zwommen en hierdoor heb ik veel energie verspild.”

Bij het wisselen kon Goené vervolgens niet hard rennen vanwege het zware zwemonderdeel. ,,Maar nog steeds was het een redelijk sterke wissel. Helaas zat ik te ver om nog aan te sluiten bij de grote groep. In de eerste ronde wel nog geprobeerd om met een klein groepje terug te komen, maar tevergeefs.” 

NIET TEVREDEN

,,Daarna kreeg ik ook erg last van m’n longen. Vergelijkbaar met Enschede, maar gelukkig iets minder. Besloten om proberen op adem te komen en rust te pakken in de groep. Dit lukte aardig en vlak voor het lopen voelde ik mij weer oké. Na een zeer goede wissel begon ik goed aan het lopen. Ik raapte wat atleten op en kon goed tempo houden. Helaas ging de tweede ronde een stuk minder goed en moest ik tempo verlagen. Uiteindelijk gefinisht als 41e. Niet tevreden, maar meer zat er niet in. Gevoel was beter dan twee weken geleden, dus hopelijk over twee weken weer helemaal fit tijdens het NK sprint!”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 8 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02