Afbeelding
Nederlandse Triathlon Bond

Van Gent Finaleweken: VZC-mannen oppermachtig bij start eredivisie triatlon

Triatlon

VEENENDAAL De mannen van VZC hebben de eerste wedstrijd van de eredivisie triatlon gewonnen. De vrouwen van VZC werden bij hun debuut in de eredivisie achtste en laatste.

In de openingswedstrijd van het seizoen in Enschede legden de teams een teamtijdrit over 475 meter zwemmen, 19 kilometer fietsen en 4,8 kilometer lopen af. VZC zette bij de mannen meteen de toon voor misschien wel de rest van het seizoen door de Team Time Trial oppermachtig te winnen. Het team met Victor en Lucas Goené, Gjalt Panjer, Jorik van Egdom en Hidde Mollee realiseerde zowel tijdens het zwemmen, fietsen als lopen de snelste tijden. Het vijftal uit Veenendaal had uiteindelijk meer dan een minuut voorsprong op de nummer twee Triteam Groningen dat de spannende strijd met TriMates in zijn voordeel besliste.

Voor de vrouwen verliep de debuutwedstrijd niet helemaal naar wens. Angelique Wammes kon niet starten waardoor Esther Hoezen, Rosanne Diepeveen en Samantha de Bruin het met zijn drieën moesten doen in Enschede. 

,,Angelique was helaas uitgevallen. De beslissing voor haar om wel of niet te racen kon pas één dag voor de wedstrijddag genomen worden, waardoor er even wat meer spanning zat bij de drie andere dames op het uitvoeren van de taken die onderling verdeeld zouden worden. Desalniettemin hadden we met zijn drieën zin in deze eerste racedag”, aldus De Bruin. 

,,Bij het zwemmen ging het heel goed, door van elkaars krachten gebruik te maken hebben we een mooie zwemtijd. Op de fiets was het aanpoten, aangezien we met drie waren hadden we individueel minder rust en sneller een kopbeurt. Ik moest aanpoten met zwemmen, waardoor ik met fietsen door ging in het rood. Rosanne en Esther pakten langere kopbeurten met fietsen. Na een supersnelle wissel ging Roos er als een malle vandoor, gevolgd door Esther en mij. Maar na twee rondes kreeg Roos het zwaar en hebben we haar over de streep heen geduwd.” 

De Bruin: ,,Met het onverwachte uitvallen van Angelique, hebben we toch met zijn drieën alles gegeven wat er in zat. Als ons team compleet was geweest, hadden we meer kunnen presteren. Maar voor vandaag was dit alles wat erin zat en daar ben ik trots op. We hebben weer een dag super veel plezier gehad en ook weer nieuwe ervaring opgedaan voor het eerst in de eredivisie. Op naar Weert en dan hopelijk op volle sterkte.”

De eredivisie triatlon gaat op zondag 11 juni verder in Weert met het NK over de sprint afstand.

advertentie
advertentie
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 51 minuten geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 2 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 6 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 9 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer gisteren
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: DOVO en nu ook GVVV spelen in de voorbereiding om de Harry Hamstra Cup 17 apr, 11:18