Het team van VZC dat vorig jaar kampioen werd in de eredivisie triatlon.
Het team van VZC dat vorig jaar kampioen werd in de eredivisie triatlon. VZC

Eredivisie kampioen VZC legt puzzelstukjes op de juiste plek: ‘Het gaat een interessant en mooi seizoen worden’

Triatlon

VEENENDAAL De eredivisie triatlon gaat komende zondag in Enschede van start. Met een Team Time Trial over 475 meter zwemmen, 19 kilometer fietsen en 4,8 kilometer lopen zal zondag duidelijk worden welke teams aan elkaar gewaagd zijn. Titelverdediger bij de mannen is VZC uit Veenendaal. ,,Het zal weer puzzelen worden om een opstelling te maken, maar we hebben een selectie die weer voor het kampioenschap kan gaan.”

Eredivisie kampioen VZC had aan het begin van het vorige seizoen een kwaliteitsinjectie van vijf nieuwe teamleden. Oud-Olympiër Jorik van Egdom was een belangrijk pion in de samenstelling van het ‘vriendenteam’. De titelambitie voor de eredivisie werd uitgesproken en met het seizoen nog vers in het geheugen kijken we met teammanager en coach Rob Kwaaitaal terug op het successeizoen maar ook vooruit op het komende seizoen.

MOOIE EN UITDAGENDE COMPETITIE

Kwaaitaal is al jaren actief in de landelijke triatlon competities en komt dit seizoen als atleet uit in de eerste divisie. Hij kijkt positief terug op de afgelopen jaren. ,,Ik ben sinds de start in 2012 actief in de Teamcompetities. Naast dat ik het een mooi concept vind, is het voor atleten ook perfect om zich te ontwikkelen met alles wat erbij komt kijken. Verenigingen zijn gebaat bij een mooie en uitdagende competitie en als VZC merken we dat het verenigingsbreed zijn vruchten afwerpt.”

VOOR KAMPIOENSCHAP GAAN

Kwaaitaal zag dat het team vorig jaar mede door de internationale verplichtingen van de atleten, regelmatig wisselde tijdens de wedstrijden. Hij kwam zelf tweemaal in actie, Jorik van Egdom deed aan alle wedstrijden mee, in de overige wedstrijden kwamen de volgende atleten uit: Victor Goené (3), Lucas Goené (2), Tristan Olij (2), Gjalt Panjer (2), Sjoerd Veltman (1), Milan Brons (1), Lars van der Knaap (1) en Marco van der Stel (1).

(de tekst gaat onder de foto verder)


VZC kwam vorig jaar in de eredivisie triatlon in wisselende samenstellingen aan de start. Hier van links naar rechts Sjoerd Veltman, Jorik van Egdom, Victor Goene en Gjalt Panjer. - VZC triatlon

Waar het vorig jaar soms al puzzelen was, verwacht de coach dat het dit jaar niet anders zal zijn. ,,Dit jaar is onze selectie wat aangepast. Milan, Lars en Marco zijn er niet meer bij, de talenten Niels van Lanen, Mitch Kolkman en Hidde Mollee vullen hun plekken in. Aangevuld met Jorik, Tristan, Gjalt en de broers Goené hebben we, afhankelijk van de beschikbaarheid, weer een selectie die voor het kampioenschap kan gaan. Een mooie ploeg maar ook dit jaar zullen we iedere wedstrijd moeten puzzelen om vijf atleten om op te stellen. In Enschede starten we met Jorik, de broers Goené, Gjalt en Hidde. Ik ben blij met deze sterke opstelling”, aldus de coach die de ontwikkeling van jonge triatleten erg belangrijk vindt.

GEZAMENLIJK GEVOEL

De in Nijmegen woonachtige Kwaaitaal kwam vijf jaar geleden bij VZC nadat de eerste herenploeg net gepromoveerd was naar de eredivisie. In Enschede staan er verschillende VZC-teams aan de start en daar is hij content mee. ,,In ons eerste divisie team doen jonge atleten van 17 jaar mee en ons damesteam is ook gepromoveerd naar de eredivisie. We hebben in de tweede divisie zowel een mannen als vrouwenteam en in de derde divisie en vierde divisie ook twee teams. Het is goed voor het gezamenlijke gevoel om in Enschede met meerdere teams aan de start te staan. Daarnaast zijn we bezig met de ontwikkeling van atleten waardoor we VZC-talenten graag zien doorstromen. Indien mogelijk dan kijken we ook hoe we dit jaar een aantal atleten kunnen laten ruiken aan de eredivisie. Het gaat een interessant en mooi seizoen worden”, sluit Kwaaitaal af.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 15 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28