Samantha de Bruin, Rosanne Diepeveen, Angelique Wammes, Esther Hoezen en Anne-Wil Veldman tijdens een training in de voorbereiding op de start van de eredivisie triatlon.
Samantha de Bruin, Rosanne Diepeveen, Angelique Wammes, Esther Hoezen en Anne-Wil Veldman tijdens een training in de voorbereiding op de start van de eredivisie triatlon. Tom van Langevelde

VZC-vrouwen kijken uit naar debuut in eredivisie triatlon: ‘We hebben er onwijs veel zin in om samen straks aan de start te staan’

Triatlon

VEENENDAAL De eredivisie triatlon gaat komende zondag in Enschede van start. Met een Team Time Trial over 475 meter zwemmen, 19 kilometer fietsen en 4,8 kilometer lopen zal zondag duidelijk worden welke teams aan elkaar gewaagd zijn. De vrouwen van VZC uit Veenendaal komen dit jaar voor het eerst uit in de eredivisie. Captain Samantha de Bruin legt uit wat de ploeg uniek maakt. ,,We vertrouwen elkaar door en door en dat zorgt ervoor dat we optimaal presteren.”

Terwijl de vrouwen vorig jaar in de eerste divisie zegevierden, promoveerde de ploeg het seizoen ervoor al vanuit de tweede divisie. Afgelopen seizoen bestond de ploeg uit Rosanne Diepeveen, Angelique Wammes, Esther Hoezen en Samantha de Bruin.

EREDIVISIE TEAM

De eredivisiedebutant heeft zich dit jaar uitgebreid met Christina Draijer die als triatlete zowel in binnen- als buitenland actief is geweest, Rianne Snel kwam vorig jaar voor UHTT uit in de eerste divisie en de sinds 2016 actieve triatlete Anne-Wil Veldman. Veenendaalse De Bruin is blij met de mooie aanvullingen voor het team. ,,We hebben in oktober onze eerste gezamenlijke training met het eredivisie team gedraaid en we zijn ondertussen goed op elkaar ingespeeld. Het gaat heel erg fijn samen en we gaan met dezelfde bezieling, enthousiasme en inzet het nieuwe seizoen in.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


De eerste plaats voor VZC in de eerste divisie triatlon vorig jaar, waardoor de ploeg dit jaar in de eredivisie mag acteren. - Tom van Langevelde

TRIATLONSPORT

De Bruin kwam vier jaar geleden via haar zus in aanraking met de triatlonsport, raakte enthousiast en bracht in korte tijd een team bij elkaar. ,,In de regio hardloopwedstrijden kwam ik Esther vaak tegen. Nadat ik hoorde dat ze al sinds 2018 triatlete was, spraken we af en het plan was geboren waarna we niet veel later een compleet team hadden”, geeft De Bruin aan.

PROMOTIE

Het team raakte snel op elkaar ingespeeld en de samenwerking werd vorig seizoen bekroond met promotie naar de eredivisie. Volgens De Bruin was dit geen vanzelfsprekendheid. ,,Aan het begin van het seizoen, na een eerdere promotie, wilden we eerst ervaren hoe we zouden liggen in het veld. Na tweede plekken in Almere en in Stein en een eerste plek in Rotterdam, groeide het gevoel dat we kans maakten op promotie. Ja, dat was een ‘wow’ moment voor ons’’, aldus de vrolijke teamcaptain.

(de tekst gaat onder de foto verder)


VZC tijdens de afsluitende wedstrijd in Nijmegen in de eerste divisie triatlon, vorig jaar. - Tom van Langevelde

PLEZIER CENTRAAL

De Bruin is erg blij met de nieuwe teamsamenstelling waarin plezier vaak centraal staat in de trainingen en de momenten dat ze samen komen. ,,We beseffen dat de eredivisie ‘andere koek’ is en dat we moeten presteren, maar plezier staat bij ons juist ook centraal. We hebben veel schik samen en op de momenten dat we moeten vlammen, doen we dat ook. Daarin is het ook erg belangrijk dat we elkaar door en door vertrouwen en dat merken anderen ook als ze onze typerende lach en geklets weer overal horen. We gaan de eredivisie-wedstrijden in op de manier die we gewend zijn tijdens andere wedstrijden.”

SAMENWERKEN

De promovendus heeft een goede voorbereiding achter de rug met lokale wedstrijden en specialistische trainingen. De trainingen werden zo ingericht dat er gezocht werd naar de juiste teamformatie om zo efficiënt en hard mogelijk te gaan. Kortom, er is goed getraind waarbij de puntjes op de i zijn gezet.

(de tekst gaat onder de foto verder)


VZC is een hecht team en dat brengt het team veel triatlon succes. - Tom van Langevelde

,,We geloofden erin dat slimmer en technischer trainen ons verder zou helpen dan tot het gaatje te gaan. We hebben de juiste mensen om ons heen verzameld en de wedstrijden hebben een goede wedstrijdprikkel gegeven. Ja, we hebben goede stappen gemaakt, dat is fijn om te zien. Daarnaast is onze manier van samenwerken uniek. We weten waarin we elkaar kunnen steunen, waar elkaars kracht ligt en daar maken we constant gebruik van waardoor ik erin geloof dat we niet tot de eredivisie degradatiekandidaten zullen behoren.”

ONWIJS VEEL ZIN IN

Tijdens de opening van het eredivisie seizoen triatlon in Enschede staan Angelique Wammes, Esther Hoezen, Rosanne Diepeveen en Samantha de Bruin aan de start. Het team maakt zich op voor een heel mooi eredivisie seizoen. ,,We zijn in een goede balans en we hebben er onwijs veel zin in om samen straks aan de start te staan en er een leerzaam, gezellig en competitief seizoen van te maken”, sluit de gemotiveerde De Bruin af.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 38 minuten geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 13 uur geleden
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 13 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 16 uur geleden
Afbeelding
Open trainingen bij VAV vallen in de smaak: 'Dit is voor herhaling vatbaar' (video) 16 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 17 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Tennisser Van de Zandschulp treft Eubanks in Madrid 19 uur geleden