Archieffoto
Archieffoto Peter Horsten

Van Gent Finaleweken: Mooie tiende plek Karin Nieuwenhuijsen op WK Duathlon

Triatlon

VEENENDAAL Ze werd twee weken geleden Nederlands kampioen Duathlon en dit weekend doet Nieuwenhuijsen mee aan het WK Multisport op Ibiza. Vandaag stond het WK Duathlon op het programma waar naast Nieuwenhuijsen in de elite-categorie Daan de Groot, Thomas Cremers en Jeroen Bakker meededen.

Nieuwenhuijsen moest 5 kilometer hardlopen, 20 kilometer fietsen en nog eens 2.5 kilometer hardlopen. Nieuwenhuijsen behaalde een verdienstelijke tiende plek op 2:39 minuut verschil van de winnares Emma Pallant-Browne. ,,Ik ben zeker tevreden, dit is mijn beste internationale klassering tot nu toe’’, aldus Nieuwenhuijsen.

De duathlon wedstrijd vormde de openingsrace van het WK Multisport op Ibiza. Nieuwenhuijsen doet morgen samen met Thomas Cremers een gooi naar het podium in de 2×2 mixed relay. Tijdens deze relay wisselen de atleten elkaar af en leggen ze beiden een korte duathlon af. Nederland eindigde op het eerste WK mixed relay vorig jaar in Targu Mures op de vierde plek.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 1 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 9 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 10 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45