Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. Bennie Slagers

Victor Goené tevreden met prestatie bij Europacup: ‘Veel progressie geboekt’

Triatlon

VEENENDAAL Triatleet Victor Goené is afgelopen weekend 34e geworden bij de Europacup in Quarteira. ,,Ik ben hier heel tevreden mee.”

,,Na de Arena Games nu een echte triatlon en kijken wat de winter gedaan heeft”, aldus Goené. ,,Zwemmen voelde goed en ik merkte dat mijn techniek al stukken beter is, maar er is nog steeds werk aan de winkel. Ik kon goed in de groep zwemmen de eerste ronde, maar op de terugweg begon het al te breken iets voor mij. In de tweede ronde ben ik wel nog veel atleten voorbij gezwommen, maar ik zat toch vrij ver van achter.” 

,,In de wissel gooide ik mijn wetsuit in de bak, maar deze bleef helaas zitten aan het klittenband van m’n schoen. Door snel te handelen viel het tijdverlies gelukkig me. Op de fiets waren we al snel met een klein groepje van 5 achter 3 grotere groepen. We haalden wel atleten in, maar deze konden niet aansluiten. We werkten goed samen, maar toch verloren we tijd op de groepen voor ons. Groep 2 en 3 kwamen samen en reden ook richting de eerste groep. Door een valpartij in de 2e groep en het hoge tempo daar werd onze groep groter. Uiteindelijk stapten we met ongeveer 15 man van de fiets voor plek 32.” 

,,Na een zeer snelle wissel kon ik gelijk goed tempo pakken en merkte ik dat de benen nog sterk waren. De eerste kilometers ging zeer makkelijk, maar vanwege de wind heb ik me voor de zekerheid iets ingehouden om met anderen te lopen. Zo kon ik wind tegen uit de wind lopen en energie sparen. Het gat naar de tweede groep was na het fietsen al meer dan twee minuten. Dus veel atleten inhalen werd lastig. In de laatste ronde toch nog een atleet kunnen inhalen en als vierde van mijn groep over de finish kunnen komen. Hiermee werd ik 34e! Later zag ik dat ik veel harder had gelopen dan afgelopen keren hier en ik dus echt veel progressie heb geboekt met lopen. Ik ben hier heel erg tevreden mee en dit neem ik mee naar de volgende wedstrijden in mei!”

advertentie
advertentie
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 2 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 14 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 20 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 22 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 18 apr, 10:30
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 18 apr, 07:02