,,De veertigste editie van de triatlon van Veenendaal belooft weer een feestje te worden voor sporters én toeschouwers."
,,De veertigste editie van de triatlon van Veenendaal belooft weer een feestje te worden voor sporters én toeschouwers." Jan van den Brink / Triatlon Veenendaal

Triatlon Veenendaal viert 40-jarig bestaan: ‘Het wordt een feest voor iedereen’

Triatlon

VEENENDAAL Het duurt nog een paar maanden, maar op zaterdag 26 augustus is het weer zover. Dan staan een kleine duizend atleten weer te trappelen aan de start van de Prins Petfoods Triathlon Veenendaal. Dit jaar met een extra feestelijk en bijzonder tintje, want de Veenendaalse triatlon bestaat 40 jaar. Hiermee is het één van de oudste triatlons van Nederland.

De eerste triatlon van Veenendaal was begin jaren tachtig een initiatief van Jan van de Pol, fysiotherapeut en groot sportliefhebber. Na een verdienstelijke handbal-, tafeltennis- en voetbalcarrière werd Van de Pol gegrepen door de lange afstanden en dacht: Zouden we in Veenendaal geen triatlon kunnen houden?

Rond de massagetafel in de fysiotherapiepraktijk van Jan en Arie Brouwer werden de eerste plannen gesmeed. Ook werd er contact gezocht met bestaande verenigingen zoals VZC zwemmen, De Valleirenners, Toertocht Veenendaal en VAV atletiek. En zo ontstond uiteindelijk, op 15 oktober 1983, Triatlon Veenendaal. Tot op heden nog steeds één van de eerste en langst bestaande triatlons van Nederland.

FEEST En dat feest moet gevierd worden uiteraard. Naast alle vaste onderdelen en afstanden wordt achter de schermen hard gewerkt aan een extra bijzondere editie voor zowel atleten als toeschouwers en vrijwilligers. Zo krijgen alle deelnemers een jubileumshirt, een persoonlijk startnummer met naam en komt er een ouder-kind triatlon. Maar ook aan muziek en sfeer wordt gedacht.

,,De bedoeling is dat de veertigste editie van de triatlon van Veenendaal echt een feest voor iedereen wordt”, aldus voorzitter Frits Beckerman. Inmiddels staan de eerste 200 atleten ingeschreven en dat aantal loopt snel op. ,,Veenendaal staat voor veel atleten bekend als één van de gezelligste triatlons van het jaar. Daar zijn we natuurlijk reuze trots op en ik denk dat dit ook de reden is waarom we al zo lang meegaan.”

VOOR IEDEREEN Dat triatlon een zware sport is voor alleen de echte ‘die hards’ sporters, weerlegt Beckerman met klem: ,,Triatlon Veenendaal is echt voor iedereen. Of je jezelf nu uitdaagt met een kwart afstand of in estafette meedoet aan een achtste, iedere sporter is bij de finish een winnaar. En doe je niet mee, dan kun je altijd nog meehelpen als vrijwilliger of sfeer proeven als toeschouwer. Wat dat betreft is de triatlon van Veenendaal ook echt een fantastisch Veens evenement. Van sporters voor sporters.”

Wat er verder allemaal nog meer op stapel ligt voor zaterdag 26 augustus, dat houdt het bestuur nog even geheim. ,,Maar ga er maar vanuit dat we een mooi feestje gaan vieren!”

De jubileumeditie van de Veense triatlon vindt plaats op zaterdag 26 augustus. Meer informatie en inschrijven via www.triathlonveenendaal.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 44 minuten geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 22 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41