Afbeelding
Bennie Slagers

Sportgala Veenendaal: Jorik van Egdom kende hoogte- en dieptepunten

Triatlon

VEENENDAAL Triatlonatleet Jorik van Egdom kan terugkijken op hoogte- en dieptepunten in 2022. De opvallendste prestatie van Van Egdom was zijn prolongatie van de Nederlandse titel op de Standaard (vroeger Olympische) afstand van de triatlon. Van Egdom was in Rotterdam het gehele deelnemersveld te snel af, inclusief zijn ploeggenoten Victor Goené en Marco van der Stel. Dit trio vormde het podium van het NK Standaard triatlon. Die uitslagen waren tevens de opmaat voor het landskampioenschap van het VZC-team, waarvoor Van Egdom uitkomt. Voor Jorik van Egdom was dit de vierde individuele landstitel op dit onderdeel.

Het dieptepunt was zijn afwezigheid bij de World Triathlon Championship Series Hamburg 2022, waar hij in de mixed relay zou starten. Vanwege een blessure bij een teamgenoot kon het Nederlandse kwartet, met Van Egdom, niet starten. Het Europees Kampioenschap moest Van Egdom zelf door een blessure aan zich voorbij laten gaan.

Toch heeft Jorik van Egdom indrukwekkende cijfers. Volgens internationale statistieken is hij dit jaar voor de honderdste keer aan de start van een wedstrijd gekomen. Dat leverde 24 podiumplaatsen op, waarvan 19 keer een eerste plaats.

Nu ligt de focus op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, aldus Jorik van Egdom. ,,Ik wil sterk uit de winter komen en er in 2023 meteen staan. Dat wordt een hectisch jaar waarin gepresteerd moet worden om naar de Olympische Spelen te mogen.”

advertentie
advertentie
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 1 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 6 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 16 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 22 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) gisteren
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 18 apr, 10:30