Victor op de World Cup Triatlon in het Spaanse Pontevedra
Victor op de World Cup Triatlon in het Spaanse Pontevedra World Triathlon

Victor Goené maakt zich op voor finale in Abu Dhabi: ‘Ik wil het beste eruit halen’

Triatlon

VEENENDAAL Triatleet Victor Goené komt morgen in Abu Dhabi in actie namens de beloftemannen in de WTCS Final. Op Yas Island, bekend van het Formule 1 racecircuit, werd er vanaf donderdag al door de paratriatleten om de wereldtitels gestreden. 

Goené eindigde eerder dit jaar op het beloften EK in Olsztyn als achttiende en hij werd samen met broer Lucas, die dit weekend op het NK Cross in Tilburg uitkomt, landskampioen met de VZC triathlonmannen. Hij kwam in de wedstrijden in Rotterdam, Leiderdorp en Klazienaveen in actie.

Goené beseft dat de temperatuur in Abu Dhabi anders is dan hij gewend is al kijkt hij wel uit naar de wedstrijd. ,,Ik vind het lastig om echt een verwachting uit te spreken. Het is de enige keer dat we racen met alleen U23 atleten. Ik wil het beste eruit halen en zien wat er mogelijk is. Het belangrijkste is om goed te koelen en te verzorgen om niet oververhit te raken’’, aldus de Veenendaler.

Het triathlon talent heeft zich in Nederland zo goed mogelijk proberen voor te bereiden op de hitte en heeft sinds zijn aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten niet meer intensief getraind. ,,In de laatste week in Nederland heb ik wel een hitte voorbereiding gedaan. Hier (Abu Dhabi) is het belangrijkste om goed uit te rusten en op te laden voor de race. Ik heb dan ook niet al te veel gedaan en niet te hard getraind behalve een paar rustige trainingen met enkele sprintjes” sluit de atleet af.

De wedstrijd voor de U23 mannen begint morgen om 10.15 uur lokale tijd en om 7.15 uur Nederlandse tijd.

advertentie
advertentie
Van links naar rechts: Lid technische zaken Stefan Wildeman, Mark de Haan, Gert-Jan Snijders en bestuurslid algemene zaken Jan Bouwmeester.
Spits en verdediger blijven bij VV Veenendaal 9 uur geleden
Afbeelding
Drietal verlengt samenwerking: staf van DOVO krijgt vorm 14 uur geleden
Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 16 uur geleden
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 18 uur geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 20 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 21 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 28 mrt, 17:12