Afbeelding
VZC

Triatleten VZC landskampioen; promotie voor Veenendaalse vrouwen

Triatlon

VEENENDAAL De eerste landstitel triatlon voor de mannen van VZC is een feit. Het hele seizoen stonden ze al bovenaan en de voorsprong was aardig gegroeid. Dat de Veenendalers zich zondag in Nijmegen tot kampioen zouden kronen lag wel in de lijn der verwachting. De manier waarop was echter niet voorzien.

In de vier eerste wedstrijden van de eredivisie was VZC telkens als eerste geëindigd. Zover kwam het in Nijmegen niet. De wedstrijd werd deze week aangepast van triatlon naar duatlon vanwege slechte waterkwaliteit en een lage waterstand. Maar zondag werd de wedstrijd op het allerlaatste moment helemaal afgelast, vanwege veiligheidsredenen. Geen uitslag dus in Nijmegen en dus werd de eindstand van de eredivisie bepaald op basis van de eerste vier wedstrijden. Met dus de titel voor het VZC-team met Jorik van Egdom, Victor Goené, Lucas Goené, Rob Kwaaitaal en Gjalt Panjer.

VROUWEN Succes was er ook voor het vrouwenteam van VZC, en zij mochten in Nijmegen wel daadwerkelijk in actie komen. In de laatste eerste divisie wedstrijd van dit seizoen pakte VZC de winst en dat was genoeg voor de eerste plek in de eindstand van de eredivisie. En als gevolg daarvan de promotie naar de eredivisie voor het team van Esther Hoezen, Samantha de Bruin, Angelique Wammes-Bouman en Rosanne Diepeveen, die eerder ook al eerste werden in Rotterdam en tweede in Almere en Stein.

Zo is VZC volgend seizoen bij zowel de mannen als de vrouwen actief in de eredivisie.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 41 minuten geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 2 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 23 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51