Archieffoto.
Archieffoto. Botic van de Zandschulp (instagram)

Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp verliest finale in München

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Tennisser Botic van de Zandschulp heeft in München zijn eerste ATP-titel opnieuw niet kunnen pakken. De 27-jarige Veenendaler kreeg in de finale tegen de als eerste geplaatste Deen Holger Rune in de derde set vier wedstrijdpunten, maar hij slaagde er niet in deze te benutten. De 19-jarige Rune, nummer 7 van de wereld, kwam terug van een 5-2-achterstand en besliste de partij in de tiebreak, 6-4 1-6 7-6 (3).

De eindstrijd in de Duitse stad was een herhaling van vorig jaar. Toen moest Van de Zandschulp in zijn eerste ATP-finale halverwege de eerste set vanwege ademhalingsproblemen opgeven.

SCHOUDER Dit keer moest Rune zich in de derde set aan zijn schouder en zijn enkel laten behandelen. Maar ondanks zijn fysieke problemen pakte hij ten koste van Van de Zandschulp opnieuw de titel in München.

Een zwaar teleurgestelde Van de Zandschulp sloeg na afloop van de partij gefrustreerd een paar keer met zijn handdoek. Na het verlies van de eerste set had hij zichzelf knap terug in de wedstrijd gebracht. Hij profiteerde in de tweede set optimaal van onvrede bij Rune. De Deen wilde zijn racket opnieuw laten bespannen en mopperde omdat dit niet snel genoeg gebeurde. Van de Zandschulp pakte de set met 6-1.

VERZILVERING In de beslissende derde set brak hij meteen door de service van Rune. Bij een stand van 2-1 voor Van de Zandschulp greep Rune naar zijn schouder nadat hij een aantal breakkansen had gemist. Na een blessurebehandeling aan het gewricht ging Rune toch door, maar Van de Zandschulp leek de partij onder controle te hebben. Hij liep uit naar 5-2 en kon het op eigen service afmaken. De nummer 29 van de wereld verzilverde zijn wedstrijdpunten echter niet en liet Rune terugkomen. Bij 5-4 ging de Deen door zijn enkel en werd kort onderzocht door de fysio. Een lange behandeling mocht echter niet. Ondanks het fysieke ongemak bij Rune kon Van de Zandschulp het ook bij zijn tweede poging op zijn eigen service niet afmaken.

Daviscup-captain Paul Haarhuis, die Van de Zandschulp in München begeleidde, ergerde zich op de tribune zichtbaar aan het gedrag van de Deen, die er een tiebreak uitsleepte. Van de Zandschulp kwam er daarin niet meer aan te pas. “Ik had zeker nog wel pijn”, zei Rune na afloop. “Maar ik ben blij dat het toch lukte om het voor elkaar te krijgen en mijn titel te prolongeren.”

advertentie
advertentie
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 2 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 3 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 13 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 20 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 22 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' gisteren
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 18 apr, 07:02