Foto uit archief.
Foto uit archief. ATP Tour

Van de Zandschulp met moeite naar tweede ronde in Miami

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Tennisser Botic van de Zandschulp heeft met de nodige moeite de derde ronde bereikt van het masterstoernooi van Miami. De 27-jarige Veenendaler versloeg in de tweede ronde in drie sets de Australiër Alexei Popyrin: 4-6 7-6 (4) 6-2.

Van de Zandschulp is als 26e geplaatst in Florida en is de nummer 32 van de wereldranglijst. Hij had een bye in de openingsronde. Popyrin plaatste zich ten koste van de Zweed Mikael Ymer voor de tweede ronde. De 23-jarige Australiër is de nummer 93 van de ATP-ranking.

MATIG SERVEREN

In de eerste set kreeg Van de Zandschulp op 4-4 twee breakpoints tegen. Door een onnodige fout verloor hij zijn opslagbeurt, waarop Popyrin het in de daaropvolgende game afmaakte.

Door matig serveren in de tweede set bracht Van de Zandschulp zichzelf opnieuw in de problemen. Hij overleefde meerdere breakkansen en kreeg er ook enkele. Die kon hij echter niet benutten. In de tiebreak nam de Australiër een kleine voorsprong, maar de Nederlander kwam terug en kreeg op 6-4 twee setpoints, waarvan hij de eerste benutte.

Van de Zandschulp verzilverde op 1-1 meteen zijn eerste breakpoint van de derde set. Popyrin liet zich twee keer kort behandelen en kon de punten niet meer spelen zoals in het eerste deel van de partij. De Nederlander pakte op 4-2 een tweede break en serveerde de partij na twee uur en 43 minuten uit.

DERDE RONDE

In de derde ronde neemt Van de Zandschulp het op tegen de winnaar van de partij tussen de als derde geplaatste Noor Casper Ruud en de Belarus Ilja Ivasjka.

Van de Zandschulp is de enige Nederlander in het hoofdtoernooi van het enkelspel. Tallon Griekspoor besloot na het masterstoernooi van Indian Wells huiswaarts te keren om wat rust te nemen en zich eerder te kunnen voorbereiden op het gravelseizoen. Van de Zandschulp gaf anderhalve week geleden in de tweede ronde van Indian Wells op tegen Ivasjka met een blessure.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 3 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 23 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02