Nirielle de Bakker en Gert-Jan Drost
Nirielle de Bakker en Gert-Jan Drost Ted Walker Fotografie

Open Veense Kampioenschap verbindt Veenendaal: ‘Dit smaakt naar meer’

Tennis

VEENENDAAL Nadat het laatste Open Veense Kampioenschap in 2019 plaatsvond, begon het toernooi dit jaar op vrijdag 28 oktober bij TV West. Na een geslaagde start lieten TPV Spitsbergen en VTC ook zien waarom het een goede keuze was om het toernooi bij alle drie de verenigingen te laten plaatsvinden.

Door Job Boers

Uiteraard was het sportieve aspect belangrijk, al kan achteraf gezegd worden dat de verbinding voor tennissend Veenendaal uiteindelijk de boventoon voerde. ,,Het was een groot succes, iedereen heeft ervan genoten en ja, dit smaakt naar meer’’, aldus de organisatiecommissie.

INTERESSANTE WEDSTRIJDEN Op het dubbeltoernooi met meer dan 200 deelnemers, werden de wedstrijden in twintig verschillende categorieën afgewerkt. In de hoogste gekwalificeerde categorie van het toernooi, speelsterkte twee, wonnen Nirielle de Bakker en Gert-Jan Drost in de finale van de goed spelende Simone Raadsheer en Remco van Ewijk. De wedstrijd eindigde in 6-3, 5-7 en 6-4. Volgens de 21-jarige Nirielle die haar tennispartner al vanaf de jeugd kent, was het een interessante wedstrijd. ,,Het ging tegelijk op en het was spannend tot het einde. Het is uiteindelijk fijn dat je met de winst naar huis gaat na een partij tegen een sterk duo’’, vertelt de tennisster die vond dat de organisatie alles goed had geregeld en de goede sfeer benadrukt.

(de tekst gaat onder de foto verder)

Gert-Jan Drost is gefocust - Ted Walker Fotografie

VERBINDING STOND CENTRAAL Wat deze toernooi editie uniek maakte was dat de wedstrijden verspreid werden over de drie tennisverenigingen. Het zorgde ervoor dat de verbinding tussen alle Veense tennissers nog meer zichtbaar was. Martijn Beek, wethouder sociaal domein én toernooi deelnemer, beaamt dat naast het sportieve aspect, ook het sociale aspect van belang was. ,,Allereerst is het heel mooi om te zien dat er in Veenendaal een groot aantal tennissers met plezier bij hun vereniging actief zijn. Doordat de wedstrijden bij drie verenigingen gespeeld werden, hebben we mogen ervaren dat er nog meer onderlinge verbinding is ontstaan. Daar mogen we als Veenendaal trots op zijn’’, aldus Beek die samen met Irmy Harcksen de gemixed dubbel in speelsterkte 6 won.

MEER DAN TENNIS Het volledige inschrijfgeld werd gedoneerd aan het goede doel Stichting BO viert FEEST waardoor er uiteindelijk €2.500 is opgehaald voor kinderen in Veenendaal die opgroeien in gezinnen die onder de armoedegrens leven. De cheque werd uitgereikt op vrijdag 4 november nadat er een tennisclinic bij VTC werd verzorgd door Nederlandse tennistoppers Paul Haarhuis, Martin Verkerk en Thiemo de Bakker.

Stichting BO viert FEEST krijgt de cheque aangeboden- Organisatie Open Veense Kampioenschap

De clinic, gesponsord door Terlouw Jaguar Land Rover en Fruitbewust, was een groot succes voor zowel de jeugd als de volwassenen. ,,Paul, Martin en Thiemo hebben ervoor gezorgd dat het niet alleen heel leerzaam was met hele fijne tips en tricks maar dat het ook heel gemoedelijk was. De gemoedelijkheid is het gehele toernooi terug gekomen, zowel tijdens de wedstrijden als buiten de wedstrijden om tijdens een hapje en een drankje. Die verbondenheid is voor ons het belangrijkste. We kunnen dan ook niet anders concluderen dan dat het een onwijs groot succes was en dat we niet kunnen wachten op volgend jaar’’, sluit de organisatiecommissie af.

Via deze link zijn alle resultaten te vinden van het Open Veense Kampioenschap.