Foto uit archief.
Foto uit archief. EPA/Christophe Petit Tesson

Van de Zandschulp verliest in Parijs via tiebreaks van Dimitrov

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Tennisser Botic van de Zandschulp is op het masterstoernooi van Parijs in de eerste ronde blijven steken. De 27-jarige Veenendaler, nummer 35 van de wereld, moest het via twee tiebreaks afleggen tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov: 6-7 (5) 6-7 (5). Van de Zandschulp gaf in beide sets een break voorsprong uit handen.

De 31-jarige Dimitrov staat iets hoger op de wereldranglijst, op plek 28. De Bulgaar nam het eerder dit jaar al twee keer op tegen Van de Zandschulp. Op het hardcourt in Melbourne won Dimitrov in drie sets, op het gras van Queen’s zegevierde Van de Zandschulp in twee sets.

SETPUNT Op de indoor-hardcourtbaan in Parijs liet de Veenendaler kansen liggen om Dimitrov opnieuw te verslaan. Zo kreeg Van de Zandschulp op 5-4 in de eerste set op eigen service een setpunt, maar juist op dat moment sloeg hij een dubbele fout. Het kostte hem uiteindelijk de game. In de tiebreak kwam de Nederlander met 4-3 voor, maar de set ging alsnog naar de Bulgaar.

In de tweede set verspeelde Van de Zandschulp een voorsprong van 4-2. Na het beslissende punt voor Dimitrov in de tiebreak sloeg de Nederlander uit frustratie zijn racket kapot op de baan.

Vorige week bereikte de nummer 1 van Nederland in Basel wel de tweede ronde, waarin hij het moest afleggen tegen Carlos Alcaraz, de Spaanse aanvoerder van de wereldranglijst.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 57 minuten geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 1 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 16 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 23 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd gisteren
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02