Afbeelding
Botic van de Zandschulp (instagram)

Van de Zandschulp helpt Oranje aan Daviscup-zege

Tennis

VEENENDAAL De Nederlandse tennissers zijn de groepsfase van de Daviscup Finals in Glasgow begonnen met een 2-1-overwinning op Kazachstan. Na overwinningen in de enkelpartijen door Tallon Griekspoor en Veenendaler Botic van de Zandschulp, verloren Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop de dubbel in drie sets van Aleksandr Boeblik en Aleksandr Nedovjesov: 6-4 1-6 6-3.

Van de Zandschulp (35e van de wereld) speelde tegen Boeblik (44). De Veenendaler werd vroeg in de eerste set gebroken door en verloor daardoor het eerste bedrijf met 3-6. Daarna kreeg hij meer grip op de wedstrijd en won de tweede set ruim met 6-1. De derde set was vervolgens spannend beide spelers werden aan het begin van de set gebroken en daardoor ging het tot 3-3 gelijk op. Toen plaatste Van de Zandschulp de beslissende break. Op 5-4 had hij op de service van Boeblik twee matchpoints. Die bleven nog onbenut, maar een game later sloeg de Veenendaler de wedstrijd op love naar het einde: 6-4.

Het team van captain Paul Haarhuis heeft daarmee de eerste punten binnen in de groepsfase in Glasgow, waarin Oranje het nog vrijdag opneemt tegen Groot-Brittannië en zaterdag tegen de Verenigde Staten. De eerste twee landen uit de groep kwalificeren zich voor de kwartfinales, eind november in het Spaanse Málaga.

advertentie
advertentie
Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 1 uur geleden
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 3 uur geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 6 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 6 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 21 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 28 mrt, 08:30