Afbeelding
Familie De Groot

Bo de Groot wint korte survivalrun in Zwolle

Survival

VEENENDAAL Bo de Groot heeft zondag de korte survivalrun van Zwolle gewonnen. De Veenendaalse survivalatlete was in een strijd verwikkeld met Aletta Roode en Lisan de Vries, maar kwam uiteindelijk als eerste over de finish.

,,Nadat ik de afgelopen wedstrijden de middellange wedstrijden had meegedaan was dit weer wat korter en sneller werk”, aldus De Groot. ,,Ik had nog nooit meegedaan aan deze wedstrijd dus alles was helemaal nieuw voor mij. Ik vond het een leuke run, super enthousiaste vrijwilligers en duidelijk uitleg bij elke hindernis. Wel was ik een paar keer gedesoriënteerd door het heen en weer over de baan heen maar gewoon de lintjes blijven volgen en dan komen we er wel.”

De Groot ging goed van start en lag aan begin van de wedstrijd ook aan kop, maar die positie moest ze prijsgeven. ,,Bij het boogschieten schoot ik wel raak maar de vrijwilliger zei dat het mis was. Om discussie te voorkomen toch gewoon de strafronde gedaan (vier keer bandflippen). Een paar hindernissen verder moesten we speerwerpen. Hier gooide ik net te zacht waardoor die niet door de band heen ging en hierdoor mocht ik een rondje om een tafeltennistafel (100/150 meter) met een kettlebelt van 16 kilo. Weg eerste plek omdat Aletta wel raak gooide.”

Na een achtervolging kon De Groot even later Roode weer bijhalen. In de slotfase kon ook De Vries aansluiten, maar het was De Groot die na 1 uur en 7 minuten als eerste vrouw over de eindstreep kwam.

De prijsuitreiking kon de Veenendaalse echter niet meemaken. ,,Omdat ik de ronde nog een keer ging lopen met Peter Slits. Met hem heb ik vervolgens nog de 9 kilometer koppelrun gelopen. Het tempo lag veel lager dan bij de KSR en zo hebben we lekker met z’n tweeën genoten van de run. Ik heb Peter wel bij een aantal hindernissen kunnen helpen en zo hebben we de run dan ook samen gehaald.”

advertentie
advertentie
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 1 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 3 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 4 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 17 uur geleden
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 17 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 20 uur geleden
Afbeelding
Open trainingen bij VAV vallen in de smaak: 'Dit is voor herhaling vatbaar' (video) 20 uur geleden