Afbeelding
Bo de Groot

Sportgala Veenendaal: Bo de Groot is weer helemaal terug

Survival

VEENENDAAL Bo de Groot is al jaren bekend als survival atleet. Na een hardnekkige blessure is het jaar 2022 sportief gezien een prima jaar voor de Veenendaalse atlete. Meer dan tien keer kwam ze aan de start van een nationale survivalrun. Ze won deze runs allemaal. De kers op de taart was de run in ’s-Hertogenbosch, waar ze Nederlands Kampioen werd. In het internationale veld werd De Groot in Italië tweede tijdens het Europees Kampioenschap Obstacle Course Racing (OCR). 

Aan haar sportactiviteiten heeft ze nu ook de triatlon toegevoegd. Met de VZC-dames promoveerde ze naar de tweede landelijke divisie. ,,Het lijkt misschien allemaal vanzelfsprekend, maar om dit allemaal te bereiken moet ik veel en hard trainen, het komt mij niet aanwaaien”, aldus Bo. ,,Ik werk momenteel 40 uur per week. Hiernaast heb ik nog ongeveer 12 uur reistijd (woon-werk) en ik train ongeveer 15 uur per week. Het is daardoor erg druk. Ik ben enorm blij dat mijn ouders goed voor mij zorgen: als ik thuis kom van mijn werk kan ik aanschuiven voor het avondeten. Ik train iedere werkdag. Ik geef op zaterdagochtend ook nog training aan de wedstrijdjeugd. De wedstrijden zijn vaak op zondag.”

,,Mijn doelen voor Survivalrun in 2023 zijn onder meer het Nederlands Kampioenschap (middellange afstand) en het eindklassement van de korte survivalrun. Bij OCR wil ik in 2023 Europees Kampioen worden in mijn leeftijdscategorie en mik ik op het  podium bij de elite op de korte afstand. Bij het wereldkampioenschap wil ik graag bij beide afstanden het podium behalen.”

advertentie
advertentie
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 52 minuten geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 2 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 12 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 18 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 21 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' gisteren
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 18 apr, 07:02