Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2018: Degradatiespook zit VCV voor tweede jaar op rij op de hielen

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 24 maar 2018. Nadat de volleybalvrouwen van VCV een jaar eerder uit de eerste divisie waren gedegradeerd, zat het degradatiespook de Veenendaalsen ook in 2018 op de hielen. Deze keer moest tegen Apollo geprobeerd worden degradatie uit de tweede divisie te voorkomen. VCV moest minimaal twee sets winnen om het spook af te schudden. Na een verloren eerste set pakte VCV wel het tweede bedrijf. Dat gaf vertrouwen op een goede afloop, maar een set later deelde Apollo weer een dreun uit. Deze klap kwamen de VCV-vrouwen niet meer te boven.

,,We hebben er alles aan gedaan, maar het was helaas niet genoeg”, zegt VCV-speelster Kelly Bolink na afloop voor onze camera. ,,Zeker na de tweede set hadden we weer het geloof terug, maar dan krijg je twee goede service-series tegen en dan ben je weg.”

Bekijk hieronder de video uit 2018.


advertentie
advertentie
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 3 uur geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 17 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 19 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 22 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 19 apr, 12:45
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 19 apr, 10:10
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 apr, 08:32