Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2018: Sprookje Veenendaal ten einde: ‘Ondanks de nederlaag gaan we een feestje bouwen’

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 2 juni 2018. Na een fantastisch debuutseizoen in de derde klasse kan vv Veenendaal zelfs nog promoveren. Om die droom in leven te houden moet er deze zaterdagmiddag gewonnen worden van Hoevelaken. Nadat de bezoekers op 0-1 kwamen, ging Veenendaal op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er doordat Vincent van de Weerdhof de bal binnen schoot. Ondanks goede kansen over en weer stond de 1-1 de hele tweede helft op het scorebord, waardoor er een verlenging gespeeld ging worden. Daarin kregen beide ploegen last van de zenuwen en vermoeidheid en van goed voetbal was geen sprake meer. Een strafschoppenserie was dan ook een logisch gevolg, en daarin trok Veenendaal aan het kortste eind.

Trainer Arco van Elst hoopt na afloop van de slopende wedstrijd dat zijn ploeg nog een beetje energie over heeft, vertelt hij voor onze camera. ,,De opdracht was erin blijven, onze eigen doelstelling was top vijf. En als je dan tot twee wedstrijden voor het einde om het kampioenschap mee doet, dat had niemand durven hopen en dromen. Ik ben super trots op die gasten. We gaan, ondanks de nederlaag, een feestje bouwen vanavond.”

Bekijk hieronder de video uit 2018.


advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 4 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 11 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 12 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45