Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2017: Supersub van held naar schlemiel: VRC degradeert na thriller

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 3 juni 2017. VRC is in de nacompetitie tegen degradatie uit de tweede klasse beland. Daarin boekte het een week eerder een 1-2 zege bij FC Horst. Deze zaterdag moet de klus op eigen veld afgemaakt worden. 

WERELDGOAL Ondanks Veenendaalse kansen, tonen de bezoekers zich echter een stuk effectiever. FC Horst neemt met twee snelle uitvallen een 0-2 voorsprong. VRC weet wat het te doen staat in de tweede helft. Dankzij een wereldgoal (bekijk de beelden!) brengt invaller Mitch van den Berg VRC terug in de wedstrijd. Als FC Horst met tien man verder moet, zet Van den Berg met zijn tweede treffer de ploegen op gelijke hoogte. VRC ligt op koers voor handhaving. 

Vlak voor tijd maakt FC Horst echter toch de 2-3. Een verlenging moet de beslissing brengen, daarin speelt VRC overigens ook met tien man na een rode kaart voor doelpuntenmaker Van den Berg. In de verlenging slaan de bezoekers nog een keer toe en is de degradatie voor VRC een feit. 

Trainer Kees van Rijswijk kan het nog moeilijk geloven. ,,Het is nog steeds onwerkelijk. We komen fantastisch terug in de wedstrijd. Maar door die goal uit het niets en de domme rode kaart geven we het weg en trekken zij aan het langste eind.”

Bekijk hieronder de video uit 2017.


advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 30 minuten geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 5 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 8 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 9 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 21 uur geleden
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) gisteren