Afbeelding
Privebezit Kroesbergen
De keuze van

De keuze van Dion Kroesbergen: ‘Ik ben slecht in smoesjes verzinnen’

Rubrieken

VEENENDAAL Hij is dit seizoen nieuw bij voetbalvereniging Veenendaal, maar voor de regio geen onbekende; Dion Kroesbergen. De aanvaller maakte onder andere zijn doelpunten bij GVVV en Panter en gaat dat nu doen bij de derdeklasser. Tijd om de onderwijsassistent in speciaal onderwijs eens wat vragen te stellen. 

door Jeroen van der Veer

Je bent al een tijdje lid van Veenendaal en dan weet je dit vast wel; Wie van je medespelers is er beter in de derde dan in de eerste en tweede helft? ,,Dit kunnen er naar mijn mening meerdere zijn.. Maar er is er één die alleen maar beter wordt naarmate de minuten wegtikken; Michiel Schouten.”

Wie ligt het meest bij de verzorger / verzorgster? ,,Nou ik ben er zelf ook altijd om mijn enkel te repareren.. de laatste tijd heb ik veel steun van Wout Jan van de Kleut.”

Met welke teamgenoot zou je een dagje willen ruilen en waarom? ,,Wayne Berry, fantastisch persoon. Altijd relaxed, kan barbecueën verkiezen boven trainen. En dat heeft dan geen consequenties. Perfect toch?”

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? Waar komt deze naam vandaan? ,,Met dank aan onze trainer heeft Norbert Meeuwisse zijn bijnaam gevonden, toch Norbit?”

Wat is de beste smoes die je ooit gebruikt hebt om ergens onderuit te komen? ,,Ik was vroeger al slecht in smoesjes verzinnen.. sindsdien kom ik gewoon niet meer opdagen.”

Wie van je teamgenoten heeft de mooiste tattoo? ,,Ik kan niet vertellen wie, maar er is iemand met een spektakelstuk op zijn bil.”

Wie heeft de meeste vedette-neigingen en welke trekjes heeft hij/zij dan? ,,Ik denk dat we allemaal met de neuzen dezelfde kant op staan. Winnen boven alles.”

Met welke teamgenoot zou jij een perfecte vakantie kunnen hebben? ,,Makkelijk! Samen met Adil El Bissis & Mohammed Hassan Ali. Lekker genieten van het strand, een beetje hooghouden aan de waterkant en veel eten.”

Als je deze sport niet zou beoefenen, welke dan wel? En waarom? ,,Iets wat ik in mijn eentje kan doen. Bij deze wil ik graag al mijn vorige teamgenoten bedanken dat ze het met mij uitgehouden hebben.”

Welke speler moet je uit de buurt van het andere geslacht houden en waarom? ,,Absoluut de jonge generatie: Sem Masselink, Norbert Meeuwisse, Mathijs Titaley en Max van Laar.. hele knappe heren dit.”

Welke speler van een andere ploeg zou je het liefst toevoegen aan je eigen team en waarom? ,,Cristiano Ronaldo. Heeft geen uitleg nodig, lijkt mij...”

Wie is de ijdeltuit van de ploeg? ,,Bart Keuken, elke zaterdag z’n mooiste klokje om, haren in de perfecte vorm en een zonnebril op. Ook als het regent.”

Welke speler maakte de grootste (sport)blunder én wat ging er mis? ,,Sorry Wout Jan van de Kleut. Misschien had je even naar mijn Latjetrap-video moeten kijken voordat je zelf mocht.”

Stel de ‘bel-Chinesen’ zijn actief in jouw competitie. Zou je voor 10.000 euro in de laatste minuut een eigen goal maken waardoor je net geen kampioen wordt? ,,Nee, nooit. De mensen die mij kennen weten dat ik altijd wil winnen.”

Voor welke beroemdheid zou jij je huidige vriend(in) inruilen? ,,Er is niemand die maar in de buurt komt. #Sorrynotsorry.”

Wat is de mooiste sportcliché die je hebt gehoord? ,,‘Iedere wedstrijd is een finale’ en ‘mocht je elke wedstrijd zo kunnen benaderen, dan ga je een hoop punten pakken’.”

Als jij hoofdtrainer was; welke wijziging zou je direct doorvoeren? ,,Loop oefeningen afschaffen en meer afwerken.”

Scoor je liever tien keer of geef je liever twintig keer een pass waaruit gescoord wordt? ,,10 goals maken. Assists geven zijn belangrijk, maar dat laat ik aan iemand anders over.”

Wie van jouw teamgenoten zou mee kunnen doen aan Temptation Island? ,,Rodney van Klooster.. nooit dronken dus dat zit wel goed.”

Is er nog een iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een ‘bijzonder’ ander talent? ,,Gelukkig kan ik Alfred van Doorn nog even noemen.. Heeft soms een telraampje nodig voor het optellen tijdens afronden. Jammer dat het dan nog fout gaat.”

Tot slot; wat is jouw favoriete opstelling met spelers met wie jij ooit hebt samengespeeld? ,,Op goal Bas Pol (Otterlo). Achterin: Enrico Patrick (DOVO), Jos Henken (GVVV), Bilal Hadi (GVVV) en Jeroen Den Hartog (GVVV). Middenveld: Mohammed Issaoui (GVVV/Panter), Ilias Abba (Panter), Adil El Bissis (GVVV/Veenendaal) en Dennis van de Bunt (Otterlo). Voorin: Mohammed Hassan Ali (DOVO/Veenendaal) en Dion kroesbergen.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 21 minuten geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 15 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 22 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 23 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45