Afbeelding
Foto: Pixabay

4 redenen om nu te gaan beginnen met krachttraining in Veenendaal

Partnercontent

We weten allemaal dat sporten goed voor je is. Je wordt er fitter van, zowel mentaal als fysiek. Vooral krachttraining levert een boel voordelen op. De redenen waarom je op zoek moet gaan naar een sportschool in Veenendaal, zetten we hieronder voor je op een rij.

1. Sterker en fitter

Het zit ‘m al in de naam, maar toch benoemen we het: dankzij krachttraining word je nou eenmaal sterker. Door de juiste voeding met veel eiwitten te eten, zullen de spieren gaan groeien en zullen de botten sterker worden. Bovendien is krachttraining ook een goede manier om af te vallen.

2. Je gaat beter in je vel zitten

Door krachttraining word je niet alleen sterker, je wordt er ook mentaal gezonder van. Dankzij krachttraining ga je namelijk beter in je vel zitten en je krijgt een boost van zelfvertrouwen. Dit omdat je door het sporten het stofje endorfine aanmaakt: het gelukshormoon.

3. Minder kans op hart- en vaatziekten

Voor iedere sport geldt dat je minder kans krijgt op hart- en vaatziekten. Doordat je sport train je je hart en dit zorgt ervoor dat de bloeddruk in rust verlaagt. Bovendien zal de doorbloeding beter worden. Al met al zijn er genoeg redenen om te gaan beginnen met sporten, om je zowel fysiek als mentaal beter te voelen.

4. Besparen op je zorgverzekering

Doordat je gaat beginnen met krachttraining word je – zoals hierboven genoemd – gezonder, sterker en je gaat beter in je vel zitten. Ook heb je dankzij krachttraining minder kans op blessures. De kans is dus ook groot dat je minder snel een bezoekje aan de fysio hoeft te brengen. En laat dat nou nét een grote kostenpost zijn in jouw zorgverzekering. Het kan dus slim zijn om te gaan beginnen met krachttraining, zodat je hierdoor gezonder wordt en dus eventuele aanvullende verzekeringen achterwege kunt laten.

Wil jij dit jaar nog overstappen van zorgverzekering? Dan loont het om zorgverzekeringen te vergelijken met elkaar, zodat je altijd de beste deal hebt die aansluit op jouw wensen. Er zijn wel een aantal zaken waar je op kunt letten, zoals de bovengenoemde aanvullende verzekering. Ook is het belangrijk om te letten op de polis: bij een restitutiepolis heb je meer zorgkeuze, terwijl je bij een naturapolis alleen zorg vergoed krijgt bij gecontracteerde ziekenhuizen of andere zorgverleners met een contract. Check daarom altijd de polisvoorwaarden, zodat je zeker weet dat je een zorgverzekering afsluit die bij jou past én waarop je kunt besparen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 1 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 2 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV gisteren
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51