Afbeelding
Foto door LyfeFuel op Unsplash

Wat is proteïne poeder nou precies en is het gezond?

Partnercontent

Proteine poeder is een poeder die vaak wordt gemaakt vanuit melk, maar kan ook van heel veel andere producten worden gemaakt zoals soja, vis of kaas. Daardoor is proteine poeder 100% natuurlijk en is het niet ongezond. Je moet het wel met maten nemen, maar dit geldt voor elk product. Proteine poeder ontstaat bijvoorbeeld uit melk, deze melk wordt dan gepasteuriseerd en er zal alleen nog magere melk over blijven. Deze melk wordt gesplitst in 2 eiwitfracties waarvan het vloeibare gedeelte (whey) overblijft. Hier wordt dan het vocht van onttrokken en het wordt vermalen tot proteine poeder. Dit is dezelfde poeder dat je bijvoorbeeld in je water doet en drinkt tijdens je workout.  

Soorten proteïne poeder

Er zijn verschillende soorten proteïne poeder. Whey proteine poeder is de gewone variant en  doet gewoon zijn werk. Deze is vaak beschikbaar in verschillende smaken zoals: vanille, banaan of chocolade. Het helpt je niet alleen bij je workout, maar het zal ook nog eens lekker smaken. Kijk bijvoorbeeld bij Matchu Sports voor dit soort producten. Naast de normale whey proteine poeder heb je ook nog de whey concentraat. Deze wordt ook gemaakt van melk, maar is zoals je al hoort in de naam meer geconcentreerd en heeft dus een hoger gehalte eiwitten. Je hebt ook nog de whey isolaat. Wanneer je whey concentraat extra zuivert, ontstaat er een nog puurdere vorm van whey. Het poeder bestaat voor meer dan 85 procent uit eiwit, en bevat dus meer eiwit dan concentraat. Een ander voordeel van het zuiveren is dat isolaat daardoor minder koolhydraten bevat.

De voordelen bij het gebruik van proteïne poeder

Als jij veel sport dan is proteine poeder handig om te gebruiken. Er zitten namelijk een aantal voordelen aan. Door het gebruik van proteïne poeder krijg je veel eiwitten binnen die je tijdens het sporten nodig hebt. Eiwitten helpen bij het verbranden van vet waardoor je sneller zou kunnen afvallen. Daarnaast herstelt het je spieren waardoor je geen lange pauze hoeft te nemen als je krachttraining doet. Je kunt dus sneller weer aan de slag. Daarnaast geeft het je ook energie zodat je zelfs op je luie dagen kan trainen. Proteine poeder is niet alleen handig voor bij het sporten. Oudere mensen hebben meer proteïne nodig en kunnen dus ook gebruik maken van een kleine scoop per dag. Een ander voordeel is dat je proteïne poeder zowel met alles kunt vermengen. Je kunt het in je water doen voordat je gaat trainen of je kunt het in je yoghurt doen als ontbijt. Zo wordt het nooit eentonig.

advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 10 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 12 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 16 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 19 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23