Afbeelding
Photo by Behnam Norouzi on Unsplash

Blockchain en minen: wat is het?

Partnercontent

Cryptocurrencies zijn digitale of virtuele munten die gebruikt worden als een medium van uitwisseling. Cryptocurrencies zijn gebaseerd op blockchain-technologie en gebruiken versleutelde protocollen om veilige transacties te verzekeren.

Hoe werkt de blockchain?

De blockchain is een gedecentraliseerd netwerk dat alle transacties bijhoudt die met een bepaalde cryptocurrency gedaan worden. Elke transactie wordt vervolgens in een blok geplaatst, dat aan de blockchain toegevoegd wordt. Elk blok bevat een cryptografisch puzzel die opgelost moet worden door miners. Wanneer een miner een nieuw blok heeft toegevoegd aan de blockchain, krijgt hij of zij een beloning in de vorm van die cryptocurrency.

Hoe kun je leren minen?

Als je wilt leren minen, is het belangrijkste dat je een goede GPU (Graphics Processing Unit) hebt. Deze zijn erg snel en kunnen veel rekenkracht aan. Daarnaast is een goede CPU (Central Processing Unit) ook belangrijk. Miners gebruiken ook speciale software die de blockchain kan lezen en de cryptografische puzzels kan oplossen. Sluit je ook aan bij speciale mining-pools, waar je kracht kunt bundelen met andere miners. Je kunt van hen vaak een heleboel leren.

Wat zijn de voordelen van cryptocurrencies?

  • Cryptocurrencies zijn anoniem. Je hoeft geen bank- of creditcardgegevens te verstrekken bij het doen van een transactie.
  • Cryptocurrencies zijn snel. Overboekingen kunnen binnen enkele minuten plaatsvinden, in plaats van de dag(en) die het kost bij traditionele banken.
  • Cryptocurrencies zijn veilig. Blockchain-technologie maakt het moeilijk voor malafide mensen om transacties te vervalsen of te verbergen.

Wat zijn de nadelen van cryptocurrencies?

  • De prijzen kunnen sterk fluctueren, wat betekent dat je snel veel geld kunt verliezen.
  • Cryptocurrencies zijn niet wettelijk erkend. Cryptocurrencies zijn niet gereguleerd door overheden, waardoor ze kwetsbaar zijn voor manipulatie en bedrog.
  • Cryptocurrencies zijn soms moeilijk te begrijpen. De technologie achter cryptocurrencies is ingewikkeld en kan moeilijk te begrijpen zijn        voor.

Koersen in de gaten houden

Als je wilt investeren in cryptocurrencies is het belangrijk dat je de koersen (zoals de dogecoin koers en die van cardano) in de gaten houdt. Cryptocurrencies hebben namelijk een grote volatiliteit, wat betekent dat de prijzen erg snel kunnen veranderen. Je kunt de koersen volgen op speciale websites of via een handige app op je smartphone. Houd er ook rekening mee dat je je geld kwijt kan raken als de prijzen snel dalen. Wees dus altijd voorzichtig met je geld.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 17 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 22 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28