Afbeelding
Foto Shutterstock

Hoe verstuur ik mijn zakelijke pakketten?

Partnercontent

Als ondernemer en bezitter van een webshop is het versturen van zakelijke pakketten een van de belangrijkste dingen om goed op orde te hebben. Dit is alleen lastiger dan je denkt. Daarom nemen wij graag met je door hoe je zakelijke pakketten het beste kunt versturen.

Gebruik maken van een verzendplatform als KeenDelivery

Het gebruik maken van een verzendplatform is de ideale wijze om overzicht te creëren binnen het verzenden van zakelijke pakketten. KeenDelivery is hier een voorbeeld van. Een platform stelt in je in staat om overzichtelijke en inzichtelijke verzendingen van zakelijke pakketten te realiseren.

Zeker wanneer het een periode iets drukker is, dan kan er al sneller chaos ontstaan. Wat je dan wilt is dat er ondanks de chaos nog gewoon genoeg overzicht blijft, en dus kies je voor een platform waar alles overzichtelijk bij elkaar staat. Daarnaast voorkomt het onnodige problemen en eventueel beschadigingen.

Zakelijk verzenden: het praktische

Dan hebben we de functionele logistiek gehad, nu door naar het praktische, want hoe verstuur je die zakelijke pakketten nu op de beste manier? Het belangrijkste is, geef de zending de verpakking die past en het meest praktisch is. Bij zakelijke pakketten wil je af van loze ruimte. Verpakking is eigenlijke en visitekaartje voor je bedrijf. Als iets goed, aantrekkelijk en efficiënt verpakt is, dan is dat een uitnodiging voor veel klanten. Dat is hoe je vaste klanten trekt: jezelf goed presenteren.

Hoe het beste verpakken?

Je kunt kiezen voor de beschermende envelop bij brievenbuspakjes. Is de zending licht, niet kwetsbaar? Dan is een envelop met een laagje schuim goed genoeg, die past gewoon door de brievenbus! Wanneer de zending plat is, maar wel kwetsbaar en zwaarder? Dan is een brievenbusdoos een prima manier om een zwaardere lading mee te versturen als brievenbuspakje. Dit is een manier van goedkoop pakketten verzenden.

En dan tot slot is er nog de kartonnen doos. Grotere zendingen doe je gewoon in een doos, zorg dat de inhoud goed past. Voor de lichtere ladingen kun je voor enkellaags karton gaan. Voor de zwaardere ladingen kies je uiteraard gewoon voor dubbellaags karton.

Niet strak verpakt? Opvullen!

Wanneer de zending niet helemaal strak in de verpakking zit dan zul je moeten opvullen. Het is tijd om maatregelen te nemen. Tegen beschadiging vul je de loze ruimte op. Zo voorkom je dat de boel gaat verschuiven. Je kunt hier vulmateriaal voor gebruiken zoals luchtkussenzakken.

Belangrijk is ook om geen verpakkingen te gebruiken die veel te groot zijn voor een pakket, dat staat slordig, en je bent meer aan het opvullen als dat er daadwerkelijk ruimte nodig is voor het pakket. Zorg daarom voor verschillende typen verpakking zodat je altijd het juiste hebt voor verschillende soorten pakketten.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 8 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 14 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 16 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 20 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 23 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05