Afbeelding
Foto Pexels

Krachttraining bij de leeuwinnen van het EK vrouwenvoetbal

Partnercontent

Voetbal is al jaren een van de populairste sporten. Niet alleen om te doen, maar ook om naar te kijken. Ontzettend veel fans kijken wekelijks naar hun favoriete voetbalclub. Niet alleen mannen, maar ook vrouwen worden steeds populairder, als het gaat om voetbal. Hierin is echt een opkomst te zien. Steeds meer mensen kijken dan ook uit naar het EK vrouwenvoetbal. De leeuwinnen krijgen steeds meer waardering. Vroeger werd vrouwenvoetbal toch minderwaardig gevonden. Hier komt langzamerhand een positieve verandering in. Ben jij al fan en kijk jij regelmatig naar het vrouwenvoetbal?

Lekker fit blijven

Net zoals bij mannenvoetbal, is het bij de vrouwen belangrijk om goed in vorm te blijven. Denk aan het behouden van een goede conditie, maar ook krachttraining. Op het veld moet je tegen een stootje kunnen, maar daarnaast ook de hele wedstrijd fanatiek kunnen blijven. Krachttraining zorgt ervoor dat je spiermassa toeneemt en daarnaast ook sterker wordt. Je verwacht het waarschijnlijk niet, maar ook je botten profiteren van deze toename in kracht. Wist je dat je door krachttraining zelfs botontkalking kunt voorkomen? Het is dus zeker de moeite waard om lekker aan de slag te gaan met krachttraining. Dit kun je zelf doen, door genoeg research te doen. Een andere optie is het inschakelen van een personal trainer die samen met jou aan de slag kan.

Pas op voor blessures

Bij het vrouwenvoetbal is het natuurlijk wel de bedoeling dat de spelers op een goede manier begeleid worden met het kracht trainen. Als je hier op een verkeerde manier mee omgaat, kun je gemakkelijk blessures oplopen. Denk aan pijn aan je gewrichten. Deze situatie wil je natuurlijk voorkomen, aangezien het team het zich niet kan permitteren om steeds uitvallers te hebben. De krachttraining die je uit moet voeren als voetbalster zijn natuurlijk per persoon verschillend. Dit heeft onder andere te maken met je kracht zelf en natuurlijk je gewicht. De een kan meer aan dan de ander. Dit maakt ook helemaal niet uit, zolang je maar een manier vindt die bij jou past. Je zult zien dat je deze manier snel gevonden hebt en lekker aan de slag kunt gaan.

Balans tussen sport en voeding

Naast dat je voor zo’n fanatieke sport in vorm moet blijven, is voeding ook een grote factor in een gezonde leefstijl. De leeuwinnen zullen dus ook een goede balans moeten hebben tussen sport en voeding. Hier gaat het niet om hoe je eruit ziet. Het gaat erom dat je als profvoetballer energiek genoeg bent en je lichaam zoveel trainingen en wedstrijden aankan. Je kunt dit natuurlijk ook opbouwen. Niemand verwacht dat je de eerste maand al super veel kan liften met krachttraining. Bouw dit geleidelijk op en kijk over een halfjaar hoe ver je wel niet bent gekomen. Je zult jezelf verbazen hoeveel progressie je maakt in zo’n korte periode als je echt even je mindset omzet. Dit zal niet in één keer goed gaan. Je zult jezelf tegenkomen en lastige dagen hebben. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat je een goed gevoel hebt. 

advertentie
advertentie
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 48 minuten geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 4 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 7 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 12 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 22 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 18 apr, 16:08