Afbeelding
Kies voor refurbished

Blijf lekker actief en bewegen, ook nu corona langzaam verdwijnt!

Partnercontent

In 2019 zaten jongeren en volwassen een gemiddeld van 9,4 uur per dag. En gezien dit een gemiddelde is kun je nagaan dat er mensen zijn die nog veel langer dan dat zittend doorbrengen op een dag. Best bizar aangezien er studies zijn waarin geconcludeerd wordt dat langer dan 4 uur per dag zitten niet gezond is. Eigenlijk is half uur zitten al teveel. Dit komt omdat je lichaam in een rust valt doordat hij vrij weinig zelf hoeft te regelen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam minder actief wordt en je daardoor ook meer buikvet krijgt. Doordat je lichaam niet zo actief is worden we ook snel lui en gaan we ons moe en leeg voelen.

Door Corona zijn veel mensen meer gaan bewegen en hebben ook aangegeven om dit vol te willen houden. Door de bovengenoemde redenen is het ontzettend belangrijk om dit te blijven doen en niet terug te vallen in oude gewoontes.

Ga eens zitten op een yoga bal

Of je nu al maanden thuiswerkt of alweer enige tijd op kantoor aanwezig bent, zitten is een groot onderdeel van je werkdag, misschien iets te groot. Zoals we al eerder zeiden is langdurig stil zitten helemaal niet goed voor je. Maar dit kun je opvangen door over te gaan op een begrip dat heet ‘actief zitten’. Een gebruikelijke stoel houdt je in evenwicht en zorgt ervoor dat het lichaam vrij weinig hoeft te doen. Maar door bijvoorbeeld een yoga bal te gebruiken als stoel moet je lichaam zelf weer veel van dit werk oppakken. In het begin is het even onwennig en je kunt hier niet een hele werkdag op zitten. Door de afwisseling zal je lichaam actief blijven en je lichaam moet zich zelf ook in balans houden in tegenstelling tot het zitten op een traditionele stoel.

Ook tijdens werk lekker bewegen

Technologie maakt het ons heel makkelijk om achter ons bureautje veel mensen te spreken en afspraken te maken, maar het ontneemt ons van lekker bewegen. Dus loop lekker naar je collega toe als je een vraagt hebt, of bel even als je nog vanuit huis werkt. Tijdens je telefoon gesprek kun je dan rust een kleine wandeling maken.

Tijdens je lunchpauze kun je ook gemakkelijk een stuk gaan wandelen. Je kunt je boterham gemakkelijk meenemen of je kunt met je collega’s besluiten om even langs te gaan bij een broodjeszaak in de buurt nu dat weer kan.

Je kunt er ook voor kiezen om een alarm te zetten op je telefoon of computer die aan het einde van het uur een seintje geeft dat je weer even moet bewegen. Bij dit seintje kun je even een stukje gaan lopen of desnoods spring je een paar keer op en neer. Het is ook mogelijk om een aantal oefeningen te doen terwijl je blijft zitten. Denk bijvoorbeeld aan het aanspannen van bepaalde spiergroepen zoals je bovenbeen of buikspieren.

Als je jouw werk op een laptop doet, kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van flexplekken. Thuis kun je ervoor kiezen om in de ochtend even in de woonkamer te werken en dan in de middag met lekker weer de switch te maken naar de tuin. Laptops zoals de MacBook Pro zijn krachtig genoeg dat jij je werk nog goed kunt doen en ook lekker flexibel kunt werken op welke plek die jij wilt.

10 minuutjes hier, 10 minuutjes daar

Beweeg momenten tijdens werk komen niet altijd even handig uit. De ene dag is drukker dan de andere en soms komt het er gewoon niet van. Daarom is het ook handig om beweegmomenten te hebben voor en na het werk. Uiteindelijk is het handig om even te kijken wat werkt voor jou, want niet iedereen is een ochtend- of avondmens.

In de ochtend kun je ervoor kiezen om 10 minuten eerder de deur uit te gaan bijvoorbeeld. Met die 10 minuten aan extra tijd kun je gemakkelijk even een blokje om doen en dan pas de auto in te stappen. Bij mooi weer kun je natuurlijk ook te voet of met de fiets naar werk gaan. Je kunt er ook voor kiezen om je auto iets verder van werk te parkeren zodat je ook weer een wandel moment creëert.

Draag een Fitness of Smart Horloge

Naast het zetten van een alarm kun je er ook voor kiezen om een fitness horloge aan te schaffen. Een horloge zoals de Fitbit is alleen te gebruiken bij sportactiviteiten of om je stappen te tellen. Mocht je in dit digitale tijdperk toch iets meer willen, dan kun je ervoor kiezen om een Apple Watch aan te schaffen. Naast het bijstaan in al je sportactiviteiten en het bijhouden van je stappen kun je ook berichten lezen, hierop reageren, Siri om hulp vragen en nog vele meer.

Bespaar door te kiezen voor refurbished!

Een Fitness of Smarthorloge is niet bepaald goedkoop. Voor een Apple Watch Series 6 betaal je maar liefst € 459. En dat is een flink bedrag die niet iedereen wilt neerleggen voor je horloge. Maar gelukkig zijn er ook goedkopere alternatieven. Zo kun je denken aan een refurbished Apple Watch 5 voor nog geen € 329. En als je deze via een webshop als Refurbished.nl besteld, krijg je ook nog eens 3 jaar garantie op je aankoop! 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 2 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 7 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28