Afbeelding
VZC zwemmen

Zwemmers VZC doen wat ze moeten doen in tweede ronde eredivisie

Zwemmen

VEENENDAAL De wedstrijdzwemmers van VZC hebben zondagmiddag in de tweede competitieronde hun plek in de subtop van de eredivisie weten te handhaven. 

Na een busreis van anderhalf uur arriveerde het VZC-gezelschap van zestig zwemmers, coaches, officials en enkele supporters om 13.00 uur in Alkmaar om het op te nemen tegen de plaatselijke vereniging DAW en de regerend landskampioen Blue Marlins. Dat Blue Marlins, een startgemeenschap van verenigingen uit de weide omtrek van Den Haag, een maatje te groot bleek was geen verrassing. DAW werd echter keurig op afstand gehouden met goede prestaties van de VZC-zwemmers in alle leeftijdscategorieën. Uitgedaagd door de snelle zwemmers van Blue Marlins en aangemoedigd door teamgenoten en de meegereisde supporters wisten de VZC’ers goede tijden te zwemmen waarbij ook vele persoonlijke records werden aangescherpt.

De sfeer in de bus op de terugreis was dan ook prima. Hoofdcoach Harry Delno sprak daarbij zijn waardering uit aan het team. ,,In een competitie waarbij de hoger geplaatste teams bestaan uit startgemeenschappen van meerdere verenigingen of profiteren van het meezwemmen van topzwemmers uit de opleidingscentra van de KNZB, zijn wij de beste van de verengingen die het geheel op eigen kracht moeten doen.”

De VZC-zwemmers kunnen zich nu gaan richten op de diverse Nederlandse Kampioenschappen die in december op de planning staan. In het weekeinde van 26 november is er de laatste mogelijkheid voor zwemmers om te voldoen aan de limieten voor deelname. Daarna zal de focus in de trainingen volledig op de wedstrijdvoorbereiding liggen om maximaal te kunnen presteren op die kampioenschappen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 1 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 8 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 9 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45