Afbeelding
Pixabay

Les van kampioenen tijdens Startersbridge bij VBV

Overig

VEENENDAAL De Veenendaalse Bridgevereniging (VBV) wil met ingang van donderdag 22 september jong en oud kennis laten maken met bridge. Voor de beginnerscursus in het nieuwe seizoen heeft VBV zich, net als het district Utrecht, verzekerd van aansprekende bridgedocenten van Bridgeschool Bridgewijs uit Driebergen: Simon de Wijs (regerend Europees kampioen), Tim Verbeek (regerend Nederlands kampioen) en Veri Kiljan (vicekampioen Nederland). 

Zij kijken ernaar uit om in Veenendaal de lessen te gaan verzorgen. ,,Wij willen mensen laten zien hoe leuk en uitdagend het spel is door niet alleen de cursus te geven, maar ook te vertellen wat de achterliggende gedachtes zijn. Wat maakt het spel zo boeiend en hoe maak je het leuker voor jezelf en anderen.”

200 LEDEN Bridge activeert de hersenen, traint het geheugen en is goed voor sociale contacten. Wekelijks bridgen bij VBV rond de 200 leden tijdens de speelmomenten op maandagavond, woensdagmiddag en/of donderdagavond. Het spel wordt gespeeld met een partner waarmee een paar wordt gevormd. Samen speel je tegen verschillende andere paren. Er wordt gespeeld in lijnen van verschillende sterkte. Hierdoor kan ieder paar zich op zijn eigen niveau ontwikkelen en proberen via een promotie/degradatiesysteem ‘hogerop’ te komen.

PROEFLIDMAATSCHAP Een grote groep vrijwilligers zorgt ervoor dat alles vlekkeloos verloopt, zodat deelnemers zich helemaal kunnen richten op het bridgespel. Om de overgang naar clubbridge zo soepel mogelijk te laten verlopen, krijgen beginners na de cursus een proeflidmaatschap aangeboden tot de zomer van 2023. Zij kunnen zich dan rustig in een eigen tempo blijven ontwikkelen. VBV verzorgt in samenwerking met Bridgewijs een vervolgcursus vanaf eind januari 2023. Verder worden regelmatig vervolgworkshops voor bied- en spelverbetering aangeboden, waaraan geïnteresseerden naar keuze kunnen deelnemen. 

ACTIVITEITEN Op alle speelmomenten is op dit moment ruimte voor nieuwe leden. Wie eenmaal de smaak te pakken heeft, laat het spel vaak niet meer los, aldus de vereniging. Een aantal VBV leden speelt naast de interne competitie ook nog extern tegen andere verenigingen in het district Utrecht. Jaarlijks organiseert VBV diverse feestelijke bridgedrives en in de zomermaanden wordt een open zomercompetitie gespeeld. Voor al deze activiteiten geldt steeds het motto wie het leuk vindt, doet mee’.

AANMELDEN De lessen vinden plaats in zalencentrum Aller Erf op donderdagavonden vanaf 19.45 uur en starten op donderdag 22 septemberDe kosten zijn mede afhankelijk van het aantal deelnemers, maar zullen niet meer bedragen dan 149.00 euro voor 12 lessen. Dit is inclusief het lesboek en koffie of thee tijdens de cursusavonden en het proeflidmaatschap tot en met juni 2023.

Aanmelden voor de deze cursus kan door het sturen van e-mail met daarin naam en adres naar: info@veenendaalsebridgevereniging.nl. Inzenders ontvangen dan een aanmeldingsformulier voor definitieve inschrijving.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aanvangstijden laatste twee wedstrijden GVVV vervroegd 2 uur geleden
Afbeelding
Internationale topteams bij 37e editie Veenendaal-Veenendaal 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 8 uur geleden
Afbeelding
Taoufik Adnane stopt na dit seizoen als voetballer in de hoofdmacht van GVVV 9 uur geleden
Leonie Nap en zoon Job komen samen over de finish
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl gisteren
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal gisteren
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier met drie teams in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 15 apr, 14:26