Afbeelding
Ted Walker

Zwemmen bij Triatlon Veenendaal weer in de Surfvijver

Triatlon

VEENENDAAL Deelnemers van de Triatlon Veenendaal kunnen het zwemonderdeel weer afwerken in de Surfvijver. Dat heeft de organisatie woensdag laten weten. ,,Dinsdag is het zwemwater in de Surfvijver gecontroleerd en volledig in orde bevonden om gebruikt te worden voor de 39e Prins Petfoods Triathlon van Veenendaal.”

Vorig jaar moest het zwemonderdeel uitwijken vanwege een hoge concentratie moeilijk bestrijdbare blauwalgen in de Surfvijver. Deelnemers zwommen daarom eenmalig in de Grift. ,,Uit de evaluatie van de 2021-editie hebben deelnemers een sterke voorkeur uitgesproken voor het zwemmen in de Surfvijver, vanwege de veel betere ligging ten opzichte van de wisselzone. Direct uit het water loop je de wisselzone in”, meldt de organisatie nu.

,,Ook biedt de Surfvijver meer mogelijkheden voor de manier van starten. Met z’n allen tegelijk van het ponton af in een race naar de eerste boei of één voor één, de zogenaamde rollende start, waarin iedereen zijn eigen wijze kan kiezen. Het kan dit jaar op alle afstanden op beide manieren.”

De Triatlon van Veenendaal staat op de planning voor zaterdag 27 augustus.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 7 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 15 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 16 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45