Coach van Steenbergen
Coach van Steenbergen Guido de Boer

SKF korfballers verliezen in Den Haag met 21-12; ,,Verliezen is geen schande maar dit is zonde’’

Korfbal

VEENENDAAL Na drie overwinningen op rij tegen Dindoa, het Duitse nationale team én Tweemaal Zes, ging de ploeg van coaches Wouter van Steenbergen en Richard Adriaans vandaag met 21-12 onderuit tegen KVS in Den Haag. Met vier overwinningen en twee verliespartijen begon SKF als nummer drie van de competitie tegen de ongeslagen koploper.

De SKF doelpunten werden gemaakt door: Yorn van Kleij (3), Bastian van Essen (4), Annely Flier (2), Matthias ten Brinke (2) en Rachel ten Ham (1).

Door Job Boers

Volgens van Steenbergen begon zijn ploeg heel erg slecht. ,,De wedstrijd vandaag had drie gezichten. We begonnen heel slecht, kwamen onwijs goed terug en zakken vervolgens weer in. Doordat we zo slecht begonnen, kwamen we op een 6-0 achterstand en dat is een te groot verschil. We hebben vervolgens ingegrepen door Matthias (ten Brinke) en Bastian (van Essen) van vak te wisselen, daarna hadden we meer grip en meer geloof, waardoor we beter kwamen te spelen. KVS moest schakelen en had er geen antwoord op waardoor we met 9-8 de rust in gingen’’, aldus van Steenbergen.

VERKEERDE KEUZES Volgens van Steenbergen hadden zijn spelers in de rust alle geloof in een goed verloop van de tweede helft, al kwam dat er totaal niet uit. SKF kwam namelijk al heel snel op een 14-8 achterstand waarna KVS steeds verder uitliep. ,,In de tweede helft was onze afronding gewoon slecht, we wilden té snel én te gehaast afronden waardoor we verkeerde keuzes maakten. Na 10 minuten waren we weer op niveau maar als je dan ook twee strafworpen mist, dan verdien je het over de gehele wedstrijd gezien niet om te winnen. Verliezen is geen schande maar dit is zonde en had niet op deze manier gehoeven.’’

Volgende week speelt SKF in Leusden tegen Antilopen dat twee punten minder heeft dan de blauw-gelen. Van Steenbergen heeft vertrouwen op een winstpartij. ,,In de vorige wedstrijd tegen hen waren we een stuk beter al hebben zij, gezien het aantal punten dat ze nu hebben, zich uitstekend ontwikkeld. Op basis van de vorige wedstrijd én dat ik in mijn team geloof, winnen we volgende wedstrijd’’, sluit de coach af.

Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 5 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid gisteren
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02